25.08.2020.

08:32

Foto:

Planeta

RUSI NE VERUJU NEMAČKIM LEKARIMA: Navaljni nije imao kliničku sliku trovanja

- Kada je Aleksej Navaljni primljen u bolnicu krv mu je testirana na širok spektar opojnih, sintetskih supstanci, psihodeličnih lekova i medicinskih supstanci, uključujući inhibitore holinesteraze. Rezultat je bio negativan - rekao je u ponedeljak Sabajev, koji je takođe šef jedinica za akutno trovanje u bolnici za hitnu pomoć u Omsku, gde je Navaljni lečen pre nego što je prevezen u Nemačku, prenosi TAS S.

NAVALJANI ĆE PREŽIVETI TROVANJE! Bizilj: Neće biti sposoban za politku

PREOKRET?! U KRVI I MOKRAĆI NAVALJNOG NEMA OTROVA?! Ruski lekari saopštili rezultate najnovijih analiza!

On kaže i da Navaljni nije imao kliničku sliku specifičnu za trovanje supstancama iz grupe inhibitora holinesteraze.

- Kao što je već rečeno, spremni smo da podelimo sa nemačkim kolegama uzorke biomaterijala Alekseja Navaljnog za njihovo sveobuhvatno istraživanje - rekao je stručnjak.

Informer

Navaljni, poznati kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, prebačen je u bolnicu u Omsku nakon što mu je iznenada pozlilo tokom leta pošto je popio čaj za koji njegove pristalice tvrde da je bio otrovan.

U subotu je prebačen na lečenje u Nemačku, a klinika je u ponedeljak izdala izjavu o njegovom stanju u kojem je navela da "klinički nalazi ukazuju na trovanje supstancom iz grupe inhibitora holinesteraze".

"Konkretna supstanca ostaje nepoznata", dodaje se.

U saopštenju se kaže da je on i dalje na intenzivnoj nezi u indukovanoj komi, kao i da je njegovo stvanje ozbiljno, ali da mu život nije ugrožen.