17.09.2020.

18:29

Foto:

Planeta

JEDINO JE ROPSTVO VEĆE KRŠENJE GRAĐANSKIH SLOBODA! Američki državni tužilac protiv mera karantina zbog korone! (VIDEO)

Državni tužilac Vilijam Bar smatra da su naredbe o karantinu povezane sa koronavirusom nadmašile samo ropstvo kao "najveći upad u građanske slobode" u istoriji države.

MAKEDONCI, NISTE HTELI SA SRBIMA, OVO JE CENA! U EU MOŽETE SAMO KAO BUGARI! Sofija brutalna, izmišljanje nove istorije i nacije neće proći!

AMERIČKI VOJNICI GINU U IRANU - ILI IRAKU? Zbog novog kiksa Bajdena usijale se društvene mreže! (VIDEO)

Primedbe državnog tužioca usledile su tokom događaja koji je priredio Hilsdejl Koledž, gde je Bar održao govor braneći svoju intervenciju u poznatim slučajevima Ministarstva pravde i upoređujući tužioce u karijeri sa predškolcima.

- Znate, postavljanje nacionalne blokade, naredbi da ostanete kod kuće je poput kućnog pritvora. To je - znate, osim ropstva, koje je bilo drugačija vrsta obuzdavanja, ovo je najveći upad u građanske slobode u američkoj istoriji - rekao je Bar tokom sesije pitanja i odgovora nakon njegovih izjava.

U jednom trenutku, Bar je naizgled predložio da federalni odgovor na pandemiju trebaju voditi političari i izabrani zvaničnici, a ne medicinski stručnjaci i šira naučna zajednica.

- Osoba u belom mantilu nije - veliki vidovnjak "koji može da donese pravu odluku za društvo. Slobodni narod donosi odluku putem izabranog predstavnika", rekao je on.