26.10.2020.

18:58

Foto:

Planeta

FRONT OD AMBASADORKE SAD TRAŽI OBJAŠNJENJE ZAŠTO IM JE ZABRANJENO DA BUDU MINISTRI U VLADI CG! Ključa u Crnoj Gori, Milo čeka u "zasedi"!

- Obavešteni smo od mandatara za sastav Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da mu je od inostranog faktora ultimativno saopšteno da lideri Demokratskog fronta ne mogu zauzeti ona mesta u vladi koja im je dao narod - navodi se u otvorenom pismu DF-a američkoj ambasadorki, dostavljenom i Tanjugu.

Objašnjavaju da su od Krivokapića tu informaciju dobili ubrzo nakon sastanka koji je mandatar imao u Ambasadi SAD.a

- Želeli bismo od vas, ili od nekog nadležnog u Stejt departmentu, da čujemo da li vaša administracija podržava ovako skandalozan stav - poručeno je iz DF-a.

Ističu da njihove informacije iz krugova bliskih administraciji predsednika Donalda Trampa govore da će se u potpunosti poštovati svi demokratski standardi prilikom izbora i nove vlade u suverenoj državi Crnoj Gori, kao i na drugim prostorima.

SUDBINA SRBIJE JE U NJIHOVIM RUKAMA! Ovo su ministri nove Vlade! (DETALJAN SPISAK/FOTO)

Navode da s obzirom na to da su informaciju o mešanju inostranog faktora dobili u razgovoru s mandatarom Krivokapićem, a ceneći, kako kažu, njegovu zabrinutost da bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo problem u budućim odnosima Crne Gore sa Zapadom, DF traži da ambasadorka Rajzing Rajnke kao predstavnica najmoćnije zapadne države, jasno iznese svoj stav o ovom pitanju.

To je, smatraju, neophodno da bi, kako ističu, građani Crne Gore mogli da procene šta znači ovaj ultimatum, ako ga je saopštila ambasadorka SAD.