27.10.2020.

08:00

Foto:

Planeta

SRBIJO, ČUVAJ SE! TURCI DOBIJAJU DRŽAVU NA KIPRU?! Ako "kiparski presedan" prođe, naša zemlja će biti u velikom problemu, a PRITISAK DA PRIZNAMO PRIŠTINU BRUTALAN!

Govoreći na konferenciji za novinare s predsednikom kiparskih Turaka Ersinom Tatarom u Ankari, Erdogan je rekao da je pristup kiparskih Grka blokirao prethodne pokušaje pronalaženja rešenja, prenosi Rojters.

- Ne smemo odustati. Mora se shvatiti da se prema trenutnim parametrima ne može postići rezultat nakon pregovaračkog procesa koji traje više od pola veka - rekao je Erdogan.

- U ovoj fazi verujemo da će započinjanje razgovora na osnovu federacije biti gubitak vremena. Stoga verujemo da se rešenje dve države sada mora izneti sa realnim predlogom - dodao je turski predsednik.

SRBIJA JE PROVALILA ŠTA SE SPREMA, KUPOVALA JE ZLATO "ZA SVE PARE"! Počinje kolaps dolara - svetski monetarni sistem vraća se "žutoj valuti"! IMAMO GA VIŠE OD SVIH ..

Podsetimo Kipar je praktično podeljen na dva dela  nakon turske invazije 1974. godine.

Kiparski presedan opasan je i za našu zemlju, od koje se uporno traži da prizna lažnu državu!

Ukoliko bi zaista došlo do podele Kpra na dve nezavisne i suverene države koje bi jedna drugu priznale i koja svaka ponaosob bile članice UN Srbija bi bila u velikom problemu, a pritisak da prizna Prištinu "neizdrživ"!

S druge strane, kako manje zlo i sve učestalije se iz krugova sa zapada za rešenje kosovskog čvora pominje model dve Nemačke.

Informer

Model "dve Nemačke" poziva se na politički sporazum Zapadne i Istočne Nemačka, država nastalih nakon Drugog svetskog rata, u vreme blokovske podele sveta, koje se nisu međusobno priznavale, ali su bile članice Ujedinjenih nacija i na tom putu se nisu međusobno blokirale.

FRONT OD AMBASADORKE SAD TRAŽI OBJAŠNJENJE ZAŠTO IM JE ZABRANJENO DA BUDU MINISTRI U VLADI CG! Ključa u Crnoj Gori, Milo čeka u "zasedi"!

Ovaj model pojavio se u javnosti još 2007. godine, a inicirale su ga Nemačka i Francuska.

Ovaj model, međutim, nije nikada naišao na preterano oduševljenje Beograda.