• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

26.10.2020

18:58

FRONT OD AMBASADORKE SAD TRAŽI OBJAŠNJENJE ZAŠTO IM JE ZABRANJENO DA BUDU MINISTRI U VLADI CG! Ključa u Crnoj Gori, Milo čeka u "zasedi"!

Vesti

FRONT OD AMBASADORKE SAD TRAŽI OBJAŠNJENJE ZAŠTO IM JE ZABRANJENO DA BUDU MINISTRI U VLADI CG! Ključa u Crnoj Gori, Milo čeka u "zasedi"!

Podeli vest

Demokratski front (DF) zatražio je objašnjenje američke ambasadorke u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke zašto lideri tog saveza ne mogu da u novoj crnogorskoj vladi dobiju mesta u skladu sa narodnom voljom

- Obavešteni smo od mandatara za sastav Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da mu je od inostranog faktora ultimativno saopšteno da lideri Demokratskog fronta ne mogu zauzeti ona mesta u vladi koja im je dao narod - navodi se u otvorenom pismu DF-a američkoj ambasadorki, dostavljenom i Tanjugu.

Objašnjavaju da su od Krivokapića tu informaciju dobili ubrzo nakon sastanka koji je mandatar imao u Ambasadi SAD.a

- Želeli bismo od vas, ili od nekog nadležnog u Stejt departmentu, da čujemo da li vaša administracija podržava ovako skandalozan stav - poručeno je iz DF-a.

Ističu da njihove informacije iz krugova bliskih administraciji predsednika Donalda Trampa govore da će se u potpunosti poštovati svi demokratski standardi prilikom izbora i nove vlade u suverenoj državi Crnoj Gori, kao i na drugim prostorima.

SUDBINA SRBIJE JE U NJIHOVIM RUKAMA! Ovo su ministri nove Vlade! (DETALJAN SPISAK/FOTO)

Navode da s obzirom na to da su informaciju o mešanju inostranog faktora dobili u razgovoru s mandatarom Krivokapićem, a ceneći, kako kažu, njegovu zabrinutost da bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo problem u budućim odnosima Crne Gore sa Zapadom, DF traži da ambasadorka Rajzing Rajnke kao predstavnica najmoćnije zapadne države, jasno iznese svoj stav o ovom pitanju.

To je, smatraju, neophodno da bi, kako ističu, građani Crne Gore mogli da procene šta znači ovaj ultimatum, ako ga je saopštila ambasadorka SAD.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 3 godine

USA demokratija u najboljem izdanju, baš kao i verodostojnost kojekakvih lista i rangiranja demokratičnosti "izabranih" vladalaca i malim državama ... Zato su oni već skoro spremni da budu primljeni u EU, ušli su u NATO, uveli sankcije Rusiji, bezrezervno i bez pogovora izvršavaju naredbe iz ambasada. Ma šta da ti pričam, živela sloboda ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija