19.11.2020.

20:15

Foto:

Planeta

(VIDEO) RUSIJA PRAVI VOJNU BAZU U SRCU AFRIKE, PUTIN ĆE IZ NJE KONTROLISATI INDIJSKI OKEAN! Ameri će tek sad poludeti!

Vojno-morska flota Rusije dobila je besplatno pravo da koristi mogućnost da u Port-Sudanu usidri četiri broda, a u toj ,,mini-bazi" će moći da bude 300 građana Rusije. 

Strateško mesto

Tamo će biti napravljeni ne samo vezovi, već i objekti za remont i servisiranje, ali i zgrade u kojim će da žive oni koji budu tamo radili. Spoljne granice baze obezbeđivaće Sudanci, a vazdušno prostranstvo i akvatorijum će štititi Rusi. Naravno, Rusi su se obavezali da će se brinuti za ekologiju i da neće zagađivati prirodu.

VAŽNA LEKCIJA ZA VOJSKU SRBIJE, RAT U KARABAHU POKAZAO KAKO BI IZGLEDAO NAPAD NA NAŠU ZEMLJU! Zato nam ovaj rod armije mora biti brutalan!

Značaj ove baze u Moskvi objašnjavaju time da će rasti prisustvo Rusije u Indijskom okeanu, kao i bolja zaštita ruskih trgovačkih brodova od napada pirata. 

O tome da Rusija može da ima bazu u Sudanu prvi put se govorilo 2017, a Putinu je to predložio za vreme posete Rusiji tadašnji predsednik Sudana Omar Hasan al Bašir. I posle državnog udara u Sudanu, novo rukovodstvo je ponudilo Rusima da tamo imaju svoju bazu... Jedan broj moskovskih eksperata bio je sumnjičav zbog visokih troškova održavanja baze kao i nestabilne situacije u Sudanu. Ali rusko Ministarstvo odbrane je ubedilo rukovodstvo da se prednosti otvaranje baze u Sudanu mnogo veće zbog strateške važnosti Crvenog mora i Adenskog zaliva.

Hoće ruske avione

Rukovodstvo Sudana pregovara sa Rusima oko kupovine aviona SU-30 i SU-35 kao i PVO sistema S-300.Više od polovine oružja koje ima sudanska armija proizvedeno je u Rusiji ili ranije u SSSR-u.

Zna se da Rusija već ima takav punkt u sirijskom Tartusu. Nova ,,mini baza" u Port-Sudanu će ojačati ruske pozicije u regionu. Već sada je jasno da se Amerikancima neće svideti dolazak Rusa u Sudan. Penzionisani admiral Viktor Kravčenko, bivši načelnik Glavnog štaba vojno-morske flote RF, objašnjava da će dolazak brodova u Port-Sudan ojačati rusko prisustvo u Africi i raširiti operativne mogućnosti ruske mornarice.

SRBIJO OPREZ! O FAJZEROVOJ VAKCINI PROTIV KORONE MNOGO ŠTA JE PREĆUTANO! Zašto je i kako u sve umešan i Bil Gejts, FILIPINI SU JASNA OPOMENA!

Rusi imaju u Sredozemnom moru u Siriji takvu bazu u Tartusu gde je uloženo mnogo novca da bi mogli da se remontuju ne samo manji brodovi, nego, ako treba, i dizel -podmornice, a već lani je Sudan uveo pojednostavljen ulazak ruskih brodova u njegove luke, a Moskva je tamo otvorila svoje predstavništvo u kome su vojni instruktori.

U avgustu ove godine potpisan je ugovor o prodaji ruskog oružja. Konkurenti Rusima su donedavno u Sudanu bili Turci, ali oni su pokvarili odnose zbog Libije jer su sudanski vojnici na strani Kalife Haftara, koji je na čelu Libijske nacionalne armije, dok Turci protiv njega ratuju.