18.01.2021.

19:54

Foto:

Planeta

E, OVO JE ZA NOBELA! STOLTENBERG: RUSIJA NE TREBA DA OMETA ŠIRENJE NATO! Moskva, ne treba da brine, Srbija je neće izdati!

Pitanje stupanja u NATO se tiče neposredno same države-kandidata i NATO-a. Rusija nema pravo da se meša u proces i da ga blokira, rekao je Stoltenberg na konferenciji Pariškog instituta za međunarodne odnose, odgovarajući na pitanje da li bi proširenje NATO moglo dovesti do pogoršanja odnosa Zapada sa Moskvom.

On je odbacio tvrdnje da se NATO ponašao agresivno, prihvativši u svoje redove države koje su nekada bile članice Varšavskog dogovora. Po njegovim rečima, nije reč i „ekspanziji NATO-a na istok, pošto su te države kroz demokratsku proceduru same odlučile da žele da stupe u NATO".

- Nikoga ne teramo da stupi u NATO. Na primer, Švedska i Finska, naši susedi, ne žele da stupe u NATO i mi to poštujemo - dodao je on.

Prema rečima Stoltenberga, baltičke države, Rumunija, Bugarska, i druge države samostalno su odlučile da žele da stupe u NATO i postanu članice Alijanse.

SRBIJO, OVO NE MOŽE DA TE MIMOIĐE! BAJDENOVA PRVA MISIJA JE SRUŠITI ENERGETIKU EVROPE ZBOG ZAVISNOSTI OD RUSIJE!

On je prokomentarisao odnos Alijanse prema Gruziji i Ukrajini.

- Gruzija želi da se pridruži NATO i Rusija ne može to da spreči. Stupanje ili ne stupanje Gruzije u NATO - pitanje je koje se tiče samo Gruzije i Alijanse - rekao je Stoltenberg.

Jedna od zemalja koja ne želi ni da čuje za članstvo u NATO jeste Srbija!

ODLIČNA VEST ZA SRBIJU! ARMIN LAŠET, NASLEDNIK ANGELE MERKEL, se zalaže za osovinu Nemačka - Rusija! ŠTA ĆE REĆI NATO I BRISEL?!

Berograd ima jasnu poziciju, sarađujemo sa NATO savezom, ali i sa ODKB-om (Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti koju čine zemlje bivšeg SSSR) koji ne traže od nas da se odreknemo dela teritorije.

Srbija je vojno neutralna, i tačka!