20.01.2021.

18:45

Foto:

Planeta

OVO NE SLUTI NA DOBRO! BAJDENOV "MINISTAR RATA" ODMAH UDARIO PO KINI I RUSIJI! Moskva i Peking su globalna pretnja bezbednosti!

Penzionisani general američke vojske Lojd Džej Ostin slovi kao ministar odbrane u Bajjdenovoj administraciji.

- Ruska pretnja nastavlja da se razvija u pravcu koji podrazumeva 'tvrdu' i 'meku' silu uz upotrebu hibridne taktike. Takve operacije su višeslojne, složene i usmerene na širenje ruskog uticaja u čitavom svetu - kaže Ostin i dodaje:

- Pentagon u mnogim aspektima hibridne vojne strategije ne može da postigne uspeh bez jedinstvenih, integrisanih napora partnera iz drugih institucija i saveznika, posebno u sferi diplomatije, naoružanja, kao i u bezbednosnoj, obaveštajnoj i informativnoj sferi.
 
- Klimatske promene aktivno menjaju prirodni pejzaž Arktika i strateški balans. Arktik ubrzano postaje region geopolitičke konkurencije i ja sam ozbiljno zabrinut zbog nagomilavanja ruskih oružanih snaga i agresivnog ponašanja Rusije na Arktiku i celom svetu. Isto tako sam zabrinut zbog namera koje Kina ispoljava u tom regionu - rekao je Ostin.

OVO JE KRAJ UKRAJINE, DONBAS IDE NA REFERENDUM?! Na identičan način se i Krim ratosiljao Kijeva i pripojio Rusiji!

Kako je istakao, ako njegov izbor za šefa Pentagona bude potvrđen on će razmotriti situaciju i posavetovati sa saveznicima i partnerima u pogledu strategije, razmeštanja snaga i naoružanja neophodnih za održanje stabilnosti na Arktiku, kao i u cilju zaštite Amerike, njenih ekonomskih interesa i obuzdavanja agresije.
 
- Kosmos je već postao poprište konkurencije velikih država. Aktivnosti Kine i Rusije u kosmosu predstavljaju ozbiljnu i narastajuću pretnju nacionalnim interesima SAD u oblasti bezbednosti - dodao je Ostin.

MISTERIJA KOFERA SUDNJEG DANA! Tramp ga neće predati Bajdenu, a tačno u 11.59:59 dešava se nešto što iz korena menja igru...

- Vojno-pomorska aktivnost Rusije u Crnom moru i u istočnom Sredozemlju je verovatno ima za cilj podršku pritisku koji je deo kampanje Rusije za destabilizaciju Ukrajine i Gruzije i koja treba da predatavlja izazov za operacije SAD i saveznika - rekao je on.