• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

20.01.2021

18:03

OVO JE KRAJ UKRAJINE, DONBAS IDE NA REFERENDUM?! Na identičan način se i Krim ratosiljao Kijeva i pripojio Rusiji!

Vesti

OVO JE KRAJ UKRAJINE, DONBAS IDE NA REFERENDUM?! Na identičan način se i Krim ratosiljao Kijeva i pripojio Rusiji!

Podeli vest

Predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin najavio je spremnost za održavanje drugog referenduma o samoopredeljenju

Ranije je opunomoćeni izaslanik, šef Ministarstva spoljnih poslova DNR-a Natalija Nikonorova pozvala članove Saveta bezbednosti UN-a da putem međunarodno priznatog referenduma saznaju šta stanovnici regiona žele.

- Činjenica da govorimo o spremnosti republike da ponovo primeni mehanizam direktne demokratije zapravo je bio naš signal svetskoj zajednici: nismo izgubili, već samo ojačali našu veru u slobodu, humanizam i ljudska prava. Spremni smo da ponovo pokažemo svoju želju za tim idealima i vrednosti zbog kojih je narod 2014. izašao na ulice - rekao je Pušilin za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, takođe je važno skrenuti pažnju svetske zajednice na posvećenost Donbasa potpunom poštovanju normi i principa međunarodnog prava.

ROHANI PRUŽIO RUKU POMIRENJA AMERICI! Iranski predsednik pozvao Bajdena da se vrati nuklearnom sporazumu!

- U tu svrhu izražena je spremnost da se pomogne bilo kojim međunarodnim posmatračima u slučaju da se donese odluka o sprovođenju postupka izražavanja, tačnije, potvrde volje naroda Donbasa - dodao je Pušilin.

On je naglasio je da međunarodna zajednica treba jasno da shvati da je ukrajinski monopol nad izveštavanjem i tumačenjem događaja u Donbasu besmislica i čak, u izvesnoj meri, pomoć zločinima koje Kijev čini nad stanovnicima Donbasa.

POSLANICA BUNDESTAGA SKRESALA NEMCIMA U BRK! Berlin godinama vodi ANTISRPSKU politiku, protežiraju Tačija, DOKAZANOG ZLOČINCA!

- Zbog toga bi svetska zajednica, koju zastupaju UN, trebalo mnogo detaljnije da prouči sve okolnosti i upozna se sa položajem obe strane u sukobu - zaključio je Pušilin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 3 godine

Braćo samo napred! Pokažite ovim zapadnim demokratama kako se organizuju i sprovode referendumi i izbori, pošto oni videlo se očigledno da neznaju to da urade ili se bave krađom pošto za drugo nisu sposobni!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija