31.01.2021.

16:38

Foto:

Planeta

(VIDEO) NATO NA NOGAMA, NOVI VELIKI DESANTNI BROD PETAR MORGUNOV UŠAO U SASTAV SEVERNE FLOTE! To nema niko na svetu...

- Veliki desantni brod projekta 11711 "Petar Morgunov" doplovio je od Baltika do Severne flote i stigao u Severomorsk - saopštila je pres služba, prenose RIA Novosti.

Kako je saopštio komandant Severne flote, admiral Aleksandar Mojsejev, brod će ojačati desantnu jurišnu formaciju, te će uglavnom delovati u morima Severnog ledenog okeana kao deo arktičke grupe.
 
- Brod će učestvovati u predstojećim vežbama Severne flote. Planovi za borbenu i operativnu obuku za njega već su napravljeni - dodao je komandant.

PRE 4 GODINE BRITANCIMA JE REČENO DA NA LISTU STAVE "BOLEST X"! Ugledni epidemilog je sada otkrio šta se valjalo iza brda i ima važno upozorenje za sve!

Program državnih ispitivanja velikog desantnog broda "Petar Morgunov", izgrađenog u brodogradilištu "Jantar Baltik" u Kalinjingradu, završen je u novembru 2020. godine.

Veliki desantni brodovi projekta 11711 napravljeni su za  transport opreme, tehnike i ljudstva. Mogu da prevoze do 300 vojnika, više od 30 oklopnih transportera ili 13 tenkova. Brod je opremljen transportnim i desantnim helikopterima Ka-29. 

DRAMA! UPORAN LAVEŽ PASA PRIVUKAO PAŽNJU PLANINARA, odmah su počeli da rasklanjaju sneg koji je nanela lavina

Projekat je jedini na svetu gde se vojska i tehnika sa broda na obalu iskrcavaju pontonskim sredstvima.