01.02.2021.

20:12

Foto:

Planeta

U UKRAJINI POČELA VAKCINACIJA SPUTNJIKOM V! KIJEV U ŠOKU, čekali su pomoć Zapada, ovi ih tretiraju kao da ne postoje... ZATO SU TU RUSI...

Te pomoći nema, ni u kom obliku, a danas aktuelna svetska tema broj 1 - vakcinacija protiv korona virusa, ovom prilikom dobija sasvim drugačije obrise. Zapadu, naime, ne samo što Ukrajina nije ni na kraj pameti kad je reč o vakcinaciji, nego ni sam nema dovoljno cepiva da pomogne sopstvenom stanovništvu. I, ko sad tu uskače u pomoć? Pa majčica Rusija!

Naime, u Ukrajini je počela vakcinacija ruskim Sputnjikom V, doduše na istoku zemlje, u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

- Danas u tri sata po moskovskom vremenu (jedan sat po srednjoevropskom) počela je vakcinacija protiv kovida-19 ruskom vakcinom - rekao je novinarima predstavnik pres-službe Ministarstva zdravlja DNR.

Prema njegovim rečima, u Donjecku se vakcinacija sprovodi u 17 ambulanti.

(VIDEO) UZBUNA U HRVATSKOJ ZBOG SRPSKIH DRONOVA! Šta radi naša Vlada, Beograd od Kine uzeo šest dronova, a od Turske očekuje isporuku "Bajraktara TB2"!

Ranije je lider DNR Denis Pušilin izjavio da je regionu isporučeno prvih nekoliko hiljada doza vakcine protiv korone. Takođe je saopštio da c´e primiti vakcinu.

U nedelju je vršilac dužnosti ministra zdravlja DNR Aleksandar Opriščenko precizirao da c´e vakcinacija stanovništva Sputnjikom V početi u ponedeljak, 1. februara.