12.02.2021.

09:07

Foto:

Planeta

MOSKVI PREKIPELO, LAVROV SASUO RAFAL BRISELU U LICE! Ako EU krene sa sankcijama, Rusija je spremna na NIKAD SUROVIJI ODGOVOR!

„Naše polazište je da smo spremni na taj korak u slučaju da primetimo, kao što smo to mogli da vidimo u više navrata ranije, da se pripremaju sankcije koje bi stvorile riik za našu ekonomiju“, istakao je Lavrov.

On je rekao i da Rusija ne želi da se izoluje od sveta, ali da je potrebno biti spreman za najgori mogući scenario. Podsetimo, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj nakon posete Moskvi izjavio je da se Evropska unija i Rusija nalaze na istorijskoj prekretnici po pitanju međusobnih odnosa.

„Izbor koji učinimo će odrediti međunarodnu dinamiku snaga u ovom veku: da li će se EU kretati ka kooperativnijem ili polarizovanijem modelu u odnosima sa Rusijom, da li će se zasnivati na otvorenim ili zatvorenim društvima“, rekao je Borelj prilikom podnošenja izveštaja evropskom parlamentu u vezi sa njegovom posetom Rusiji 4-6. februara.