• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

09.02.2021

15:07

HAOS U BRISELU ZBOG BORELJA I BRUKE U MOSKVI, više od 50 poslanika traži da podnese OSTAVKU!

Vesti

HAOS U BRISELU ZBOG BORELJA I BRUKE U MOSKVI, više od 50 poslanika traži da podnese OSTAVKU!

Podeli vest

Šef diplomatije EU, Žosep Borelj, pojaviće se danas pred poslanicima Evropskog parlamenta u debati povodom njegove posete Moskvi od 4 do 6. februara

Više od 50 poslanika EP, među kojima i izvestilac za Srbiju, Vladimir Bilčik, potpisali su pismo kojim se od predsednice Evropske komisije, Ursule fon der Lajen, traži da se Borelj razreši dužnosti, ukoliko sam ne podnese ostavku.

U pismu poslanici EP iznose svoju zabrinutost zbog ”ponižavajuće situacije” koja se dogodila tokom posete Borelja Moskvi i koja je, prema njihovim rečima, ”u velikoj meri oštetila reputaciju EU”.

Ocenjuje se da šef diplomatije ”nije bio u mogućnosti da se založi za interese i vrednosti EU” na odgovarajući način i da je napravio ”lošu procenu” svojim odlaskom u Moskvu.

Iako se sama fon der Lajen nije oglašavala, iz EK poručuju da šef diplomatije EU, Žosep Borelj, ima njenu puni podršku i poverenje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirjana

pre 3 godine

E.U. se izbrukala za sve pare.Poslali "okrecenog groba"da Rusima prosipa glupost.Budale neznaju da pre nego sto je i progovorio vec je dobio sut kartu iz Rusije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija