22.02.2021.

21:33

Foto:

Planeta

SRBIJO, KAKO NA OVO ODGOVORITI?! AMERI, DOSTA FOLIRANJA, OVO JE ZBOG KIM, RUSIJE I KINE, A NE ANKARE! Pentagon pretvara Grčku u američku vojnu tvrđavu!

Taj dokument predviđa proširenje američke baze Suda, omogućava Amerikancima  da koriste infrastrukturu grčkih vojnih baza baza Stefanidis, Larisa i Aleksandrupolis.           

Amerikancima će biti dozvoljeno da - u dogovoru sa zvaničnom - koriste bilo koji vojni objekat u Grčkoj.

Ranije su SAD imale samo vojnu bazu na Kritu.

Prema atinskom listu „To Vima", Vašington sada insistira i na tome da sporazum važi barem pet godina - da ne mora da se iznova osnažuje svake kalendarske godine.
           
SAD žele i nove lokacije. Navodno je Pentagon već „tipovao više od 20".
           
To Vima navodi: "O otvaranju nove stalne baze poput one na Kritu zasad se ne razgovara. U oblastima u kojima Amerikanci žele raspoređivanje svojih vojnika - grčke i američke trupe već prolaze zajedničku obuku ili se tamo već nalazi infrastruktura NATO. Zato primena sporazuma neće biti teška".

OVO MORATE PROČITATI! VELIKOSRPSKI HEGEMONIZAM - SVIMA MAJKA, SAMO SRBIMA MAĆEHA! Brutalno razoblčavanje jedne od najvećih izmošljotina u Jugoslaviji!

Mnogi u Grčkoj intenziviranje vojne saradnje sa SAD povezuju sa dolaskom u Atinu Džefrija Pajeta koji je od 2013. do 2016. bio američki ambasador u Ukrajini, a u Moskvi smatraju da je odigrao ključnu ulogu u izvođenju 2014-te državnog prevrata u Kijevu.
           
Neki vojni eksperti ukazuju da se američki vojni interes za Grčku naglo pojačao otkako je Turska kupila ruske raketne PVO sisteme S-400.

S druge strane, brojni vojni analitičari tvrde da Anerici nije meta Turska, već pre svega Rusija, koja je sve prisutnija na Balkanu, a posebnio u Srbiji. 

PROCURELA DEPEŠA ANBASADORA SAD U LAŽNOJ DRŽAVI! Kosnet: Na granici smo pucanja, ovsko više ne može! MAJSTORI, DOĐITE U SRBIJU DA VAM REŠIMO PROBLEM!

U tom kontekstu, ne treba zaboraviti ni Kosovo u koje je Vašington uložio i značajna materijalna sredstva, alii svoj kredibilitet. Američkim generalima je jasno da lažna država ne može da pobedi , ukoliko bi ušla u konflikt sa Srbijom  

Informer

Osim toga, ne treba zaboraviti da na taj način zaustavljaju u Kinu koja je preko luke Pirej bezmalo zagospodarila Evropm. Sada se kineski put, brza pruga do Budimpešte, gasovod, ali i mnogi drugi projekti koje su instalirali Peking i Moskva pod kontrolom Pentagona.

Tačnije mogu ih prekinuti u svakom trenutku!!!