22.03.2021.

11:04

Foto:

Planeta

Evropska unija šalje u Rusiju eksperte zbog provere vakcine Sputnjik V!

Prema njegovim rečima, proveru evropskih medicinskih stručnjaka će osim vakcine Sputnjik V imati i nemačka kompanija "Curevac" i američka "Novavaks".

- U toku je provera ruske vakcine, razmotrićemo sve podatke, kako bismo je brže autorizovali. U aprilu ćemo sprovesti inspekciju u Rusiji koja će se ticati i proizvodnje i kliničkih ispitivanja. Onda ćemo videti kada ćemo imati sve podatke potrebne za moguće odobrenje vakcine - rekao je Kavaleri italijanskoj televiziji "Rai3".

Informer

U subotu je predsednik rejona Lacija Nikola Zingareti najavio da će za nekoliko dana biti potpisan sporazum o izvođenju naučnih istraživanja vakcine Sputnjik V u Nacionalnom institutu za infektivne bolesti "Lazzaro Spallanzani" u Rimu.

Direktor instituta "Lazzaro Spallanzani" Frančesko Vaja izjavio je da će Nacionalni istraživački institut epidemiologije i mikrobiologije "Gamaleja" poslati u Rim trojicu svojih saradnika radi zajedničkog istraživanja sa italijanskim kolegama efikasnosti ruske vakcine protiv različitih varijanti virusa korona.

Informer

Ruska vakcina Sputnjik V odobrena je u 52 zemlje širom sveta, a po popularnosti nalazi se na drugom mestu svih dostupnih vakcina.