• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.03.2021

21:37 >> 21:55

MERKELOVA ZAPRETILA UNIJI: Ako EU ne donese odluku da se nabavi Sputnjik, Nemačka će sama to uraditi

Vesti

MERKELOVA ZAPRETILA UNIJI: Ako EU ne donese odluku da se nabavi Sputnjik, Nemačka će sama to uraditi

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je neophodno iskoristiti rusku vakcinu protiv virusa korona "Sputnjik Ve" (Sputnik V) u Evropskoj uniji, a ukoliko EU ne bude donela odluku da je kupi, Nemačka će to uraditi samostalno

Prethodno je potrebno, kako je kazala, da tu vakcinu odobri Evropska agencija za lekove.

"Potrebno je da unutar EU iskoristimo sve vakcine koje su odobrene od strane Evropske agencije za lekove. Lično sam za to da se porudžbina napravi na nivou Unije, međutim, ja ne vidim nikakve naznake da će se to dogodi, zbog čega će Nemačka morati to da uradi samostalno. To je izvodljivo, mi ćemo to uraditi", rekla je Merkelova.

Podsetimo, nešto ranije su se lideri tri nemačke države – Saksonije, Saksonije-Anhalt i Tiringije založili za odobrenje ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik Ve" (Sputnik V).

Evropska agencija za lekove započela je proveru ruske vakcine 4. marta. Izvor upoznat sa procesom saopštio je da bi odluka o konačnom odobrenju mogla biti doneta u maju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branka

pre 3 godine

To si gospodjo trebala vec odavno da uradis, a ne da ti narod umire zarad vase zadojene mrznje prema istoku. I kinesku, pa zar je vakcina politicko pitanje ili je to za zdravlje svih ljudi na planeti.

Stojan

pre 3 godine

Od koga ona trazi odobrenje, pa EU radi ono sto Nemacka naredi. Kakav je to sad izgovor. Verovatno trazi krivca zato sto su podbacili u svakom smislu i vakcinu politizirali pa je koriste u politicke svrhe na stetu svog naroda.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija