13.04.2021.

18:45

Foto:

Planeta

HRVATSKA NEĆE DOZVOLITI SRBIJI DA UĐE U EU, ako je i bilo dileme, sada je više nema! MILANOVIĆU, REŠI SUDBINU NESTALIH SRBA U RH, PA ONDA DELI LEKCIJE!

Milanović je razgovarao sa predstavnicima udruženja veterana, a glavne teme su bile rešavanje sudbina nestalih hrvatskih boraca i civila, tužbe hrvatskih logoraša protiv Srbije i moguća ratna odšteta zbog, kako se tvrdi, "agresije na Hrvatsku", navodi se u saopštenju iz kabineta hrvatskog predsednika.

Milanović: Rešenje pitanja nestalih pre ulaska Srbije u EU

Milanović je rekao na sastanku da smatra kako Srbija, pre ulaska u Evropsku uniju, mora otkriti gde se nalaze posmrtni ostaci nestalih branitelja i civila.

- Pitanje nestalih mora se rešiti pre ulaska Srbije u EU. Znamo da naši susedi znaju, i moraju znati, puno više o nestalima nego što čine i pokazuju. To pitanje je ljudsko, simbolično i državno - naveo je Milanović.

SRBIJA SARAJEVU VAKCINE I POMOĆ, SARAJEVO SRBIMA UVREDE! DRAŽI IM FAŠISTI I ZLOČINCI OD TESLE I PUPINA, ŠANTIĆA! Toliko o tome koliko nas poštuju!

Govoreći o pitanju ratne odštete i tužbi hrvatskih logoraša, Milanović je ukazao na realne pravne prepreke koje postoje, navodi se u saopštenju.

Predsedniku Hrvatske bi bilo mnogo pametnije da se pozabavi rešavanjem sudbine nestalih Srba u Hrvatskoj, pa tek onda da deli lekcije!

Podsetimo, na spisku nestalih nalazi se još najmanje 700 Srba, čija sudbina je nepoznata i koji su najverovatnije stradali tokom građanskog rata u Hrvatskoj!