21.04.2021.

18:50

Foto:

Planeta

AUSTRIJA PRELOMILA! Nato dobio odobrenje...sprema se haos pod nazivom "Branilac Evrope 2021"!

SAD će prebaciti svoje ljudstvo i opremu za potrebe vojna vežbe, koja će biti održana od 7.maja do 21.juna, iz Nemačke, preko Austrije, u Mađarsku i Sloveniju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Austrije.

Navodi se da će preko teritorije neutralne Austrije biti prebačeno oko 800 vozila i oko 2.000 vojnika u konvojima, preko dve unapred dogovorene rute.

Vojna vežba "Branilac Evrope 2021" sa više od 28.000 vojnika iz 26 država predstavlja najveću vojnu vežu u Evropi od Drugog svetskog rata.

Vežba se održava i pored epidemioloških mera, u vreme tenzija sa Rusijom zbog raspoređivanja vojnika na granici sa Ukrajinom.

"Branilac Evrope 2021" demonstrira našu sposobnost da delujemo kao strateški bezbednosni partneri na Zapadnom Balkanu i Crnom moru, i ujedno održavanje delotvornosti u severnoj Evropi, na Kavkazu, Ukrajini i Africi, objašnjava se na sajtu američkih snaga u Evropi (USAREUR).

- Zajedno bi bili u mogućnosti da reagujemo na svaku krizu koja bi se pojavila - navodi se u saopštenju američkih snaga.