22.05.2021.

15:30

Foto:

Planeta

RUSIJA ODGOVORILA AUSTRIJI! Zaharova objasnila Šalenbergu - Brisel je taj koji je blokirao dijalog, Moskva je samo reagovala na uvođenje sankcija...

„To nije istina. Bilo je mnogo političkih, humanitarnih i ekonomskih projekata u kojima su Rusija i Evropska unija sarađivali. Međutim, oni su svi bili blokirani nakon što je Brisel uveo sankcije Moskvi, a dijalog zamenio agresivnom retorikom, neosnovanim optužbama i dezinformacijama“, napisala je Zaharova na svom Fejsbuk nalogu.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Austrije rekao je da Evropska unija želi dijalog sa Rusijom, ali da Moskva trenutno u tom planu ne pokazuje nikakvu zainteresovanost.

Takođe je izrazio nadu i da će se tonalitet komunikacije na relaciji Brisel-Moskva u skorijoj budućnosti promeniti.

Informer

Ministar Alerksander Šalenberg

"Odnosi Rusije i EU su definitivno napeti i u drugom planu. Za tango je potrebno dvoje, kako kaže izreka. Evropska unija želi dijalog. Želimo kanale za razgovor, ali to zahteva reakciju druge strane, koja mora da želi isto", izjavio je Šalenberg za austrijsku radio stanicu O1, a preneo TAS S.

Međutim, Rusija nije zainteresovana za dijalog, sudeći prema signalima koji dolaze iz Moskve, dodao je austrijski ministar.