• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.05.2021

16:35

ZAPAD SE MALO ZAIGRAO! Zaharova: O povlačenju KFOR-a ne odlučuje samo jedna država!

Vesti

ZAPAD SE MALO ZAIGRAO! Zaharova: O povlačenju KFOR-a ne odlučuje samo jedna država!

Podeli vest

Ne odlučuje samo jedna država o povlačenju Kfora sa Kosova, to je kolektivna odluka, poručila je portparolla Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova

- Postoje određene strukture koje daju punomoćja i šalju misije u regione. To se ne dešava spontano, strane to usaglašavaju. U okviru tih struktura, mehanizama se razgovara, donose odluke, to nije odluka jedne države, već se donosi kolektivno, u skladu sa međunarodnim pravom. U tom okviru i treba razgovarati o ovim pitanjima - prokomentarisala je Zaharova, mogućnost odlaska Kfora sa Kosova koju je ranije danas pomenuo predsednik Aleksandar Vučić.

Tokom konferencije ona se osvrnula i na nedavnu posetu ministra inostranih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana Priština i njegovu izjavu da Hrvatska namerava da otvori vojnu bazu na Kosmetu.

Foto: printscreen

- Nisu nam poznati planovi hrvatske strane o otvaranju vojne baze. Što se tiče stranog vojnog prisustva u pokrajini, prema Rezoluciji 1244 SB UN, tu funkciju obavlja jedino Kfor - saopštila je Zaharova.

Govoreći o učestalim napadima na srpske crkve na KiM, ona je istakla da su međunarodne misije na Kosmetu "obavezne da preduzimaju mere za osiguranje bezbednosti verskih objekata i vernika. I Rusija uporno poziva na to".

Ona je najoštrije osudila nasilje, kako je rekla, radikalnih Albanaca koji godinama traju, a čija su meta Srbi i pravoslavne svetinje.

- To najbolje pokazuje neodrživost kosovske kvazidržavnosti i dokazuje da je ovaj region pretvoren u kriminalnu crnu rupu na karti Evrope - zaključila je portparolka ruskog MIP-a.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza

pre 2 godine

Iskreno ja bih voleo da odu sa prostora južne srpske Pokrajine. Neka braća usr.še prave bazu. Nije problem. Svi problemi će biti vrlo brzo rešeni, a shiptari neka idu u svoju matičnu državu. Pored toga, što se tiče nove NDH tim postupkom ugrožava integritet Srbije, pa ima pravo Srbija silom da odgovori na neprijateljsku silu i na njihovoj teritoriji. Kom opanci kom obojci. Samo napred usraše, mislite da imate državu, ali istina je da je nemate, samo imate masu kriminalaca koji kao vode tzv. "državu"

Goran

pre 2 godine

Ma neka odu. Zameniće ih ruski i kineski kontingent.

Zagor

pre 2 godine

he he he I o Krimu je odlučivala samo jedna država....Daleko su baćuške,a Zapad opet preblizu baćuškama

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija