07.06.2021.

17:05

Foto:

Planeta

NIJE DOBRO, SRBIJA ĆE MORATI DA BIRA?! ZAMENIK MINISTRA ODBRANE RUSIJE JASAN, novi svetski poredak se formira pred našim očima!

General-pukovnik Aleksandar Fomin govorio je za RT uoči 9. Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, koja bi trebalo da se održi 22-24. juna u Moskvi. Događaj okuplja vojne zvaničnike i stručnjake za bezbednost iz različitih zemalja, a oko 49 država je već potvrdilo svoje učešće.

Predstojeća konferencija je izričito nestranački događaj i zemlje su pozvane da učestvuju bez obzira na njihov trenutni odnos sa Rusijom, izjavio je Fomin.

- Na forumu dajemo reč ne samo partnerima koji dele naše pristupe rešavanju glavnih svetskih problema, već i protivnicima, zemljama sa kojima je današnja saradnja na minimumu ili jednaka nuli - rekao je Fomin.

GENERAL MLADIĆ JE VOJNIK - A NE ZLOČINAC! Dodik: Hag nije mesto PRAVDE!

Diskusije poput onih na moskovskom forumu posebno su važne tokom izazovnih vremena, dodao je zvaničnik, jer svetski politički i bezbednosni pejzaž trenutno doživljava istorijske pomake, dok se "stari" svetski poredak raspada.

- Danas smo svedoci formiranja novog svetskog poretka. Vidimo tendenciju da zemlje bivaju uvučene u novi Hladni rat. Države se dele na "nas" i "njih", s tim da su "oni" u doktrinarnim dokumentima nedvosmisleno definisani kao protivnici."

Tokom proteklih nekoliko godina, posebno pod bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom, više međunarodnih sporazuma je prestalo da postoji. U stvari, ostao je samo jedan glavni sporazum između Vašingtona i Moskve - novi ugovor START - nakon što se američki predsednik Džo Bajden složio da ga produži za još pet godina.

IPAK ĆEMO ČUTI DETALJE RAZGOVORA?! Peskov otkrio: Razmatra se zajednička KONFERENCIJA ZA MEDIJE Putina i Bajdena!

Pojava novih sistema naoružanja, kao i napori nekih država da ratovanje uvedu u područja koja ga nikada ranije nisu videla, dodatno ubrzavaju pojavu „novog svetskog poretka", primetio je Fomin.

- Pojavljuju se fundamentalno nove vrste oružja koje radikalno menjaju odnos snaga u savremenom svetu, a ratovanje ulazi u nova područja - u kosmos i sajber prostor. To, naravno, dovodi do promene principa i metoda ratovanja - dodao je on.