15.06.2021.

15:21

Foto: Rojters/Pixabay

Planeta

SPREMA SE PROVOKACIJA TOKOM SUSRETA BAJDEN-PUTIN?! Tri broda su poslata samo sa jednim zadatkom, ali Moskva već ima odgovor...

U pozadini predstojećeg sastanka Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, koji će se održati 16. juna, postalo je poznato da NATO i SAD pripremaju provokaciju u Crnom moru, javlja kineska agencije Sohu.

Prema objavljenim podacima, pored pojačane koncentracije NATO brodova u Crnom moru, danas je poznato da su u region poslata najmanje tri NATO broda, a provokacije se očekuju u blizini Krima.

"Ovaj američki potez prati trend napetosti između Rusije, NATO-a i Ukrajine u Crnom i Baltičkom moru. Između ostalog, američka Šesta flota objavila je da se američki razarač uputio ka Crnom moru kako bi "sprovodio bezbednosne operacije u regionu". Brodovi ove klase naoružani su krstarećim raketama Tomahavk, protivbrodskim raketama Harpun i presretačkim sistemom SM-3", izveštava Sohu.

Prema izveštajima zapadnih medija, kao odgovor na akcije NATO-a, Rusija bi mogla da pošalje svoju nuklearnu podmornicu na obalu Velike Britanije.