27.06.2021.

19:30

Foto: Printskrin video

Planeta

(VIDEO/FOTO) GORE RIMOKATOLIČKE CRKVE U KANADI! OSVETA INDIJANACA ZA HILJADE POBIJENE DECE u tim internatima i potom tajno zakopane kako bi prikrili zločin?!

Juče su u manje od sat vremena izgorele dve crkve u Britanskoj Kolumbiji, na području na kojem živi autohtono indijansko stanovništvo.

Prošlog ponedjeljka izgorele su još dve crkve u istoj provinciji, prenosi Bi-Bi-Si

- Zasad nema uhapšenih ni optuženih, istraga i daje traje - rekli su iz policije.

Vesti o, prema svemu sudeći, namerno zapaljenim crkvama u Kanadi dolaze nakon otkrića koje je šokiralo Kanadu i svet.

Naime, autohtono pleme prošle nedelje je objavilo otkriće novih 750 neimenovanih grobova na mestu nekadašnjeg internata.

JEVREJIMA PUKAO FILM, TRAŽE NAZAD IMOVINU KOJU SU IM OTELI NACISTI, A POTOM ZAPOSELI KUMUNISTI! Šta sada, Izrael kreće u akciju!

Nije jasno koliko pronađenih ostataka pripada deci, rekao je šef zajednice Kovešeš first nejšen Kadmus Delrom.

On je izjavio da je školu vodila katolička crkva, koja je uklonila nadgrobne spomenike.

- Nismo uklonili spomenike, to je krivično delo u ovoj zemlji. Uklanjanje spomenika tretiramo kao mesto gde se dogodilo kriminalno delo - izjavio je Delrom.

U taj internatski školski sistem, koji je postojao između 1831. i 1996. godine, bilo je uključeno oko 150.000 dece starosedelaca koja su bila oduzeta od svojih roditelja i predata hrišćanskim školama radi asimilacije.

- Kanada će biti poznata kao zemlja koja je želela da istrebi starosedeoce. Sada imamo dokaz - izjavio je šef Saveza suverenih starosedelaca Bobi Kameron.

IZDALI SU SRBIJU DA BI POSTALI ČLAN EU, BALKANSKA ŠVAJCARSKA, RAJ... Gde je Crna Gora sada?! Pa, tamo gde joj je i mesto - NA DNU, otrežnjene je bolno, A BEOGRAD JE SADA DRUGA DRŽAVA!

Zajednica predstavlja 74 grupe starosedelaca u Saskačevanu.

- Ovo je samo početak - dodao je Kameron.

Istraživanja oko nekadašnje škole počela su krajem maja nakon otkrića ostataka 215 učenika zakopanih na mestu nekadašnjeg internata za decu autohtonog stanovništva Kamlups u Britanskoj Kolumbiji, najzapadnijoj pokrajini Kanade. Predsednik Federacije suverenih autohtonih nacija osudio je zločin protiv čovečnosti i agresiju protiv autohtonih naroda.

- Jedini zločin koji su oni počinili jeste što su se rodili kao autohtoni stanovnici - rekao je i pozvao Crkvu da sarađuje u istrazi.