18.07.2021.

10:00

Foto:

Planeta

SRBIJO, PAŽNJA! BRITANSKI SPECIJALCI KREĆU U MISIJU PROTIV RUSIJE I KINE: London spremio četiri hiljade ljudi, akcijama će koordinirati MI6!

Prema njegovim rečima, specijalne vazduhoplovne i brodske službe sprovodiće opasnije operacije protiv drugih država. Rekao je da će voditi „buduće specijalne snage" Britanskog marinskog korpusa, koje će pomagati specijalnim snagama u borbi protiv terorizma i suprotstavljanju plaćenicima širom sveta. Ova grupa će obuhvatiti četiri hiljade ljudi, piše list.

Prema rečima sagovornika Tajmsa, specijalne snage treba da se usredsrede na složenije i složenije misije protiv Rusije i Kine. Za ovo im je potrebno „znanje i iskustvo pravih stručnjaka".

- A mi možemo izvršavati neke zadatke, poput, na primer, antiterorističkih aktivnosti na moru ili zajedničkih operacija, koje su teške i praćene većim rizicima - rekao je Toten.

Pretpostavlja se da specijalne snage mogu da rade zajedno sa britanskom obaveštajnom službom MI6. Oni će nadgledati vojne i obaveštajne jedinice Rusije i Kine.

Iako London ne navodi eksplicitno u kojim zemljama će desjtvovati britanski specijalci, ne treba smetnuti sa uma da su Balkan i Srbija uvek među prioritetima Britanaca.

ŠOJGU IMA DVA DANA DA SE PREDA, U PROTIVOM SLEDI HAPŠENJE! TERETI SE ZA FORMIRANJE PARAVOJSKE! Šta reći, u kom svetu živi Kijev?!

Podsetimo, specijalne snage Ujedinjenog kraljevstva prisutne su u BiH, na KiM, Makedoniji, odakle sprovode brojne operacije. 

O njihovim aktivnostima pričao je i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je optužiob britanske specijalce da su u zemlju stigli radi destabilizacije Republike Srpske, ali i da prave zablude i podmeću neistine i spinovane informacije.

Njihove aktivnosti posebno su vidljive na društvenim mrežama, na medijima, na slušanju, prisluškivanju, na stvaranju opšteg haosa i na destabilizaciji, primarno Republike Srpske.

Velika Britanija je pre nekoliko meseci objavila Strategiju modernizacije oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva, a London je najavio i novu regionalnu inicijativu za Zapadni Balkan. 
 
- Povećaćemo naše prisustvo u oblasti Crnog mora, na Dalekom severu, Baltiku i na Zapadnom Balkanu, (gde realizujemo novu regionalnu inicijativu za obuku oružanih snaga saveznika). Prisustvo će biti ostvareno u okviru multilateralnih grupa - navodi se u dokumentu koji je danas objavilo Ministarstvo odbrane. 

Informer

U istom dokumentu na 76 strana Rusija je označena kao pretnja a navedeno je i da modernizacija Oružanih snaga Rusije čini tu zemlju istovremeno i nepredvidivim i iskusnim igračem.

DODIK BRUTALNO ISPROZIVAO ĐUKANOVIĆA ZBOG SRBIJE, SRBA I SPC! Ovo su poslednji trzaji političkog klevetnika, samozvanog vrhovnog sudije!

- Rusija, kao i do sada, predstavlja najveću nuklearnu i vojnu pretnju po evropsku bezbednost. Modernizacija ruskih Oružanih snaga, sposobnost za integraciju svih državnih delatnosti i želja za rizikom čine Rusiju istovremeno i iskusnim i nepredvidivim igračem - navodi se u dokumentu.