26.07.2021.

09:29

Foto:

Planeta

(VIDEO) PUTIN ZNA NEŠTO! BLIŽI LI SE KRAJ PLANETE KAKVU ZNAMO, RUSIJA PRAVI AVION SUDNJEG DANA! I Ameri ih imaju, napravljeni su na bazi Boinga 747

Ruske Vazdušno-kosmičke snage dobiće dva vazdušna komandna punkta na bazi Il-96-400M. Jedan od njih je u proizvodnji, saopštio je sagovornik.

Prema njegovim rečima, u budućnosti nije isključeno naručivanje i trećeg takvog aviona.

Radio-kompleks će omogućiti da se predaju naredbe trupama, uključujući stratešku avijaciju, mobilne i podzemne raketne silose, podmornice-nosače strateškog nuklearnog naoružanja u radijusu od 6.000 kilometara.

Ti avioni „sudnjeg dana" zameniće postojeće Il-80. Domet leta novih aviona Il-96-400M udvostručiće se u odnosu na prethodnika.

Takvi avioni su predviđeni za evakuaciju najvišeg rukovodstva zemlje i upravljanje snagama u slučaju uništavanja kopnene i satelitske infrastrukture. Avioni imaju mogućnost dopune goriva u vazduhu i tokom leta ih prate lovci.

Američki magazin analizirao rusku ZVER! šah-mat je BRZ, PRIKRIVEN, LETEĆI I LAGAN LOVAC, ali... Ono što ga IZDVAJA jeste ZAPANJUJUĆE NISKA CENA - kako su ga napravili?! /VIDEO/

Sjedinjene Američke Države takođe poseduju leteće komande na bazi „Boinga 747".