16.08.2021.

07:00

Foto:

Planeta

RUSIJA I KINA SPREMAJU VOJNU INTERVENCIJU PROTIV TALIBANA?! Moskva i Peking neće dozvoliti islamistima da uzmu Centralnu Aziju...

U još jednom znaku rastuće zabrinutosti ove nedelje, Rusija takođe izvodi zajedničke vežbe sa Uzbekistanom i Tadžikistanom u blizini tadžikistansko-avganistanske granice.

Kina i Rusija imaju značajne ekonomske interese u Centralnoj Aziji. Rusija aktivno privlači države ovog regiona u svoj trgovinski blok, a Kina aktivno ulaže u infrastrukturne projekte u regionu, u okviru svog programa "Pojas i put".

PROCURELO! MERKELOVA U KIJEV NOSI PREDLOG KOJI ĆE ODREDITI SUDBINU UKRAJINE I RUSIJE! Donbas na nogama, za njih je ovo ključni trenutak!

Ako se situacija u Avganistan pogorša pretvori u poprište napada za Centralnu Aziju, Kina i Rusija će započeti zajedničku vojnu intervenciju, kako bi uklonile ovu pretnju.

- Ako postoji potreba za stabilizacijom situacije u Avganistanu ili na susednim teritorijama, bićemo svedoci formiranja koalicije koju predvode Rusija i Kina - prenose mediji.

Oružane snage dve zemlje već imaju određeno iskustvo u zajedničkim akcijama. Od 2005. godine Kina i Rusija redovno izvode zajedničke kopnene, pomorske i vazdušne vežbe.

(VIDEO) HOĆETE NEBO SRBIJE?! POKUŠAJTE, BIĆETE EKSPRESNO "PRIZEMLJENI"! OVAKO "PANCIRI" ČUVAJU SRBIJU - naše poseda su brutalne, nema milosti!

Mnoge od ovih vežbi bile su usredsređene na scenarije, u kojima su kineske i ruske trupe uvežbavale simuliranu invaziju na teritoriju koju su zauzeli teroristi.