18.08.2021.

09:59

Foto: Tanjug

Planeta

STANIVUKOVIĆ DOBIO PRETNJE SMRĆU JER JE REKAO DA SU CRNOGORCI IZMIŠLJENA NACIJA! Mladi političar milogoricima sada sve lepo objasnio: "Koja 32 slova?! Ćirilica ima 30 slova..."

On se zbog izjava o Crnogorcima našao se na udaru ne samo žestokih kritika, već i, kako je naveo, pretnji po život.

"Dobio sam pretnje po život. Govorili su mi da sam četnik, nacionalista, da će me zaklati, da ne dolazim u Crnu Goru… Ja ovu izjavu nisam dao politički nego duhovno. U Crnoj Gori nemam glasača, nego jednostavno tako mislim. Protiv sebe ne mogu. Videli ste da pojedini mediji u Federaciji traže da kažem Kosovo, a ja kažem Kosovo i Metohija. Ili RS, a ja kažem Republika Srpska. Za te stvari se mre. Za te stvari su moj preci dali život, moj stric", kategoričan je Stanivuković.

- Crnogorac kao nacija, mislim da je to izmišljeno - kazao je Stanivuković na jednom okupljanju, a sada je za Novosti pojasnio:

- Njegoš kaže "srpski pišem i zborim, svakom gromko govorim, narodnost mi srbinska, um i duša slavjanska". To je nešto što sam čitao i učio u udžbenicima. Volim Crnu Goru! Smatram je svojom zemljom. U njoj se osećam ugodno. Tamo su moj narod, moja vera, moje svetinje.

Otišao je i korak dalje navodeći da su "32 slova pisma izmišljena".

- Oprostite, ali to je moje mišljenje. Koja 32 slova?! Ćirilica ima 30 slova. To što je neko u poslednjih šest godina dodao dva slova i smatra da je to posebno pismo, pa hoće svoju crkvu i slično... Imam pravo da iznesem svoj stav. Ali poštujem svakog ko drugačije misli.

Stanivuković nekoliko dana boravi u Crnoj Gori. Deo odmora proveo je na primorju, a susreo se i sa predsednikom Opštine Budva Markom Carevićem.