10.10.2021.

21:00

Foto: printskrin

Planeta

MOSKVI OVO NIKO NE VERUJE, A VI?! TVRDI DA SE NE BAVI SE KOPIRANJEM AMERIČKE VOJNE TEHNIKE OSTAVLJENE U AVGANISTANU! Pentagon besni, može samo da...

- Sve tvrdnje da se Rusija bavi proučavanjem i kopiranjem američke vojne tehnike u Avganistanu su neosnovane, naglasila je ona.

Rešenjikova je dodala i da se takvim izjavama i dalje svetskoj javnosti nameću tvrdnje bazirane na verovatnoći.

Podsetimo, bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da su Rusija i Kina u Avganistanu demontirale helikoptere koje su Sjedinjene Američke Države ostavile u Avganistanu sa ciljem proučavanja američke vojne tehnike.

Kako je rekao, u pitanju su američki helikopteri „Apači" koje je američka vojska ostavila u Avganistanu nakon povlačenja.

UKRAJINA: KRIM JE MOGUĆE VRATITI ZA PET MINUTA, DONBAS SE REŠAVA JEDNIM POZIVOM, a onda se javila Moskva i...

Tramp je dodao da su SAD u Avganistanu ostavile vojnu tehniku u vrednosti od oko 85 milijardi dolara.

Početkom avgusta talibani (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) pojačali su ofanzivu protiv vladinih snaga u Avganistanu. Militanti su 15. avgusta ušli u glavni grad i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom, a 16. avgusta su objavili da je rat u Avganistanu završen i da će državno uređenje biti određeno u bliskoj budućnosti.

U noći 31. avgusta američka vojska napustila je aerodrom u Kabulu, čime je prekinuto skoro 20-godišnje američko vojno prisustvo u Avganistanu. Talibani su 6. septembra objavili da je i Pandžšir, poslednja od 34 avganistanske provincije, prešao pod njihovu kontrolu.

(VIDEO) OVO JE GAVRAN, SRPSKI DRON-UBICA! UNIŠTAVA TENKOVE, TOPOVE, PVO, PEŠADIJU - njemu se ništa ne može sakriti, A PLOD JE NAŠE PAMETI!

Sledećeg dana objavljen je sastav privremene vlade Avganistana, na čijem čelu je Muhamed Hasan Ahund, koji je tokom prve vladavine Talibana bio ministar spoljnih poslova i nalazi se pod sankcijama UN.