21.10.2021.

18:11

Foto:

Planeta

Ameri napokon priznali! OD OVIH RUSKIH ZVERI DIŽE IM SE KOSA NA GLAVI! /VIDEO/

Prvi na listi je strateški bespilotni podvodni aparat "Posejdon". Opremljen je nuklearnim motorom i termonuklearnom bojevom glavom, može da se kreće sporo i tiho na dubini što otežava otkrivanje aparata. Autori članka uporedili su veličinu torpeda sa dimenzijama autobusa.


Članak takođe ukazuje na performanse protivavionskog sistema S-400 "Trijumf" koji je predviđen za presretanje različitih vrsta letelica.


- Sistem je posebno moćan. Ne samo da je u stanju da uništava protivničke avione sa posadom i pojedine dronove, nego takođe može da se koristi protiv krstarećih i balističkih raketa sa udaljenosti - stoji u članku.


Treće mesto najmoćnijeg ruskog naoružanja zauzima samohodni sistem "Pancir S1". Autori članka podsećaju da je ovaj mobilni raketni sistem opremljen sa 12 navođenih raketa klase "zemlja-vazduh" i sa dva topa kalibra 30 milimetara.


Pored aviona, "Pancir" može da uništi i balističke i krstareće rakete koje se približavaju, kao i visoko preciznu municiju.


U članku se spomenje i jurišni helikopter Mi-28NM "Noćni lovac" koji može da leti u svim meteorološkim i klimatskim uslovima.


- Novi senzori mu omogućavaju da leti i napada noću. Novi radar omogućava pogled od 360 stepeni zajedno sa radarskom slikom zemlje... "Superlovac" je naoružan do zuba. Ima top kalibra 30 milimetara, protivtenkovske rakete "Ataka" i nenavođene rakete - navode autori članka.


Listu najmoćnijih sistema, prema pisanju portala, zatvara ruska interkontinentalna balistička raketa "Jar". Autor teksta skreće pažnju na to da je teško otkriti, a da priprema rakete za lansiranje traje svega nekoliko minuta.