TEŽAK INCIDENT U MEDITERANU! AMERIČKI PILOT SE ZALEDIO KADA JE VIDEO ŠTA MU SE PRIŠUNJALO ISPOD OBA KRILA! Rusi mudro ćute, Šesta flota SAD izdala DRAMATIČNO saopštenje! (VIDEO)

Printskrin Youtube/CNE-CNA/C6F

08:47 Svet 5

Tanjug | 27. 05. 2020.

Dva ruska aviona Su-35 presrela su vojni avion američke mornaričke patrole iznad Sredozemnog mora, saopštila je američka Šesta flota

"Treći put za dva meseca, ruski piloti leteli su na nebezbedan i neprofesionalan način tokom presretanja avion "posejdon" P-8A pomorske patrole američke mornarice Šeste flote 26. maja", navodi se u saopštenju.

Kako se tvrdi, presretanje je bilo nesigurno i neprofesionalno zbog toga što su se ruski piloti veoma približili simultano svakom krilu aviona P-8A, čime su "ograničili sposobnog bezbednog manevra aviona P-8A".

Incident je krajao oko sat vremena, navodi američka Šesta flota, prenosi TAS S.

Pentagon je takođe 15. aprila prijavio da je ruski Su-35 presreo američki Posejdon P-8A nad Mediteranom. I tada je američka mornarica navela da je presretanja bilo "nebezbedno".

Ruska strana se još nije oglasila.

BONUS VIDEO:

tuza

27.05.2020. 10:13

Verovatno su ameri nesto izgubili pa traze po mediteranu!

Maganik

27.05.2020. 11:08

Kako ih svevideci i svemoguci "posejdon" nije vidio ili osjetio ranije??? Tek kad su mu "zakucali" na prozor. Kakva je to ratna tehnika koja je i gluva i slijepa za iole ozbiljnijeg protivnika???

VLADO

27.05.2020. 11:31

PA AMERIKA JE NATO IMA PRAVO NA MEDITERANU DA LETI.A RUSI SU PROVOCIRALI.