02.11.2021.

20:57

Foto:

Planeta

I SRBIJA JE NA LISTI! RUSIJA JASNA, S-500 MOGU UZETI SVE DRŽAVE sa kojima imamo dugogodišnje, partnerske i predvidljive odnose!

- Kada ovaj sistem bude isporučen Oružanim snagama Rusije u potrebnom obimu, moći će da se izvozi. Smatramo Indiju, kao i Kinu, i sve one države sa kojima imamo dugogodišnje, partnerske i predvidljive odnose, kao buduće vlasnike ovog najnovijeg sistema - rekao je on.

Istovremeno, Federalna služba namerava da razmatra potencijalne zahteve pojedinačno u svakom konkretnom slučaju, dodao je Šugajev.

TREBAJU LI SRBIJI NUKLEARKE?! MNOGO JE RAZLOGA I ZA I PROTIV, BEZBEDNOST JE JEDINO NEBITNO PITANJE! Naprosto, svuda su oko nas, u Rumuniji, Bugraskoj, tu je i Krško...

Juče je predsednik Vladimir Putin rekao da će vojska u bliskoj budućnosti dobiti prvi sistem S-500.

S-500 "Prometej" pripada novoj generaciji sistema PVO zemlja-vazduh. Reč je o univerzalnom kompleksu za presretanje velikog dometa i na velikim visinama sa povećanim potencijalom protivraketne odbrane. Radijus uništenja S-500 je oko 600 kilometara. Može da otkrije i istovremeno pogodi do deset balističkih nadzvučnih ciljeva koji lete brzinom do sedam kilometara u sekundi, uključujući blokove hipersoničnih projektila.