04.11.2021.

21:43

Foto: Fotoolistracija/Printskrin

Planeta

(VIDEO) IZRAEL JE OVAJ PUT PREŠAO IGRICU - OVO NEMAJU NI RUSI, NITI AMERI! Ogroman balon naoružan raketama i sistemom za detekciju letelica...

Izraelsko ministarstvo odbrane objavilo je snimak novog PVO sistema na kome se vidi ogroman balon u trenutku naduvavanja.

Tačne karakteristike letelice, koja je nazvana "Nebeska rosa", nisu objavljene, ali je opisana kao jedna od najvećih te vrste. NJeni radari prepoznavaće rakete i dronove u letu.

Sistem su zajedno razvili Izrael i SAD i uspešno je testiran u proteklih nekoliko meseci, a izraelsko ministarstvo navodi da će uskoro biti u upotrebi na severu te zemlje.

RUSIJA NA NOGAMA, AMERI UHAPSILI DANČENKA! FBI Istraga o vezama Trampa i Rusije došla do šokantnih otkrića! MAJSTORI, ŠTA SADA?!

"Nebeska rosa" će se koristiti u sadejstvu sa drugi PVO sistemima tako što će ih dopunjavati senzorima koji se nalaze na velikoj visini.

- To će omogućiti značajne tehnološke i operativne prednosti za rano i precizno prepoznavanje opasnosti - rekao je Boaz Levi, direktor Izraelske vazduhoplovne industrije.

Ministar odbrane Beni Ganc kazao je da se radi o „još jednom tehnološkom proboju koji će ojačati odbranu izraelskog neba i izraelskih građana".

(VIDEO) PROCUREO SNIMAK "BLISKOG SUSRETA" AMERIČKE I IRANSKE MORNARICE U OMANSKOM ZALIVU! Sam Bog spasao je svet katastrofe...

- Novi sistem učvršćuje odbrambeni zid koji je Izrael izgradio usled bliskih i daljih vazdušnih pretnji naših neprijatelja - rekao je Ganc.