• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

04.11.2021

18:12

RUSIJA NA NOGAMA, AMERI UHAPSILI DANČENKA! FBI Istraga o vezama Trampa i Rusije došla do šokantnih otkrića! MAJSTORI, ŠTA SADA?!

Printskrin video

Vesti

RUSIJA NA NOGAMA, AMERI UHAPSILI DANČENKA! FBI Istraga o vezama Trampa i Rusije došla do šokantnih otkrića! MAJSTORI, ŠTA SADA?!

Podeli vest

Američke vlasti su uhapsile i za laganje optužile ruskog analitičara Igora Dančenka koji je jedan od izvora izveštaja o navodnim vezama kampanje Donalda Trampa i ruske vlade pred predsedničke izbore u SAD 2016. godine

Dančenko je treća osoba, druga u periodu od dva poslednja meseca, koja se suočava sa optužbama u istrazi specijalnog tužioca DŽona Darama o poreklu istrage o takvim vezama, preneo je AP.

Daram je izjavio da je federalna velika porota podigla optužnicu protiv Dančenka jer je navodno lagao o izvoru informacija koji je pružio FBI-ju, a u vezi sa predsedničkom kampanjom 2016. godine.

On je pomogao u sastavljanju "dosijea Stil" o navodnim potencijalnim vezama između kampanje Donalda Trampa 2016. i ruskih vlasti.

Dančenko je funkcionisao kao izvor Kristofera Stila, bivšeg britanskog agenta koga su demokrate platile da ispita veze između Rusije i Donalda Trampa tokom predsedničke kampanje 2016. godine.

To istraživanje koristio je FBI kada je podneo zahtev i dobio naloge za nadzor bivšeg pomoćnika Trampove kampanje.

(VIDEO) PROCUREO SNIMAK "BLISKOG SUSRETA" AMERIČKE I IRANSKE MORNARICE U OMANSKOM ZALIVU! Sam Bog spasao je svet katastrofe...

Trampovo Ministarstvo pravde imenovalo je Darama pošto je Tramp konstatovao da je istraga veza njegove kampanje sa Rusijom "lov na veštice" i ukazao na dosijea, od kojih su neki nepotkrepljeni ili diskreditovani, kao dokaz o nepravednoj istrazi.

Ali dosije nije imao nikakvu ulogu u pokretanju istrage Tramp-Rusija i specijalni savetnik Robert Miler na kraju je otkrio sumnjive veze između Trampove kampanje i Rusije, ali ne i dovoljno dokaza za pokretanje krivičnih prijava, navodi AP.

INCIDENT SA RUSKIM BRODOM U DANSKOJ!

Demokrate su Daramovu istragu videli kao politički motivisanu, ali Bajdenova administracija je nije zaustavila.

Za sada nije jasno sa kojim optužbama bi Dančenko mogao da bude suočen.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija