16.11.2021.

19:20

Foto:

Planeta

(VIDEO) ŠTA SE DEŠAVA?! AMERIČKI DRONOVI PADAJU KAO SNOPLJE: Huti se poigravaju sa bespilotnim letelicama SAD, PENTAGON SUMNJA DA JE U SVE UMEŠANA I...

U saopštenju brigadnog generala Džadža Sarija, portparol jemenske grupe, rekao je da je dron oboren "odgovarajućim oružjem" iznad okruga Al-Džuba.

Ovo je bila druga bespilotna letelica SkenIgl koju je oborila protivvazdušna odbrana Huta iznad Mariba za manje od nedelju dana, a šesta ove godine.

Dron je najverovatnije bio varijante SkenIgl 2 koja je ušla u službu američke vojske 2014. godine. Ova kopija ima maksimalnu brzinu od 148 km i može da ostane u vazduhu više od 16 sati. SkenIgl 2 se uglavnom koristi za izviđačke misije. Opremljen je senzorom koji podržava dan i noć, potpuno digitalnim video sistemom i naprednim navigacionim sistemom.

(VIDEO) POČEO RAT, ŽESTOK OKRŠAJ JERMENIJE I AZERBEJDŽANA! Desetine poginulih, uništena ratna tehnika na obe strane... MOŽE LI MOSKVA ZAUSTAVITI LUDILO?!

SAD su možda koristile bespilotne letelice SkenIgl da špijuniraju tekuću ofanzivu Huta protiv koalicije predvođene Saudijskom Arabijom. Druga mogućnost je da su ovi dronovi ranije ove godine isporučeni Saudijskoj Arabiji kao deo neobjavljenog ugovora.

Vredi napomenuti da je Bajdenova administracija tvrdila da je ranije ove godine okončala "ofanzivnu" podršku koaliciji.

UČINI DOBRO, POJEDI GO... MOLILI SU PUTINA DA IM NAPUNI SKLADIŠTA GASA, DE SE NE SMRZAVAJU... RUSIJA JE POMOGLA I SADA... Nemci "suspendovali" Severni tok 2!

Pentagon je u više navrata optužio Moskvu da pomaže Hutima.

Pogledajte i 10 najboljih vojnih dronova u svetu!!!