20.12.2021.

22:28

Foto: Printskrin/Tvitwer

Planeta

(FOTO) LJUDI, ŠTA JE OVO?! TENK PLOVI PO OTVORENOM MORU - NE NIJE ŠALA! Mornarica traga za oklopnjakom koji je digao sve u Južnom kineskom moru...

Fotografije misterioznog objekta pojavile su se na indonezijskim društvenim mrežama prošle nedelje i odmah postale viralne. Prema lokalnim medijima, slike su snimili radnici naftnih platformi u moru Natuna - ogromnom plitkom basenu u najjužnijem delu Južnog kineskog mora i koji se uglavnom nalazi u teritorijalnim vodama Indonezije.

Jedna od fotografija prikazuje tenk kako pluta na otvorenom moru, a njegova kupola i top su jasno vidljivi. Iako je izgledalo da je vozilo jako zarđalo, deo njegove spoljne opreme je bio netaknut, uključujući rezervne kante za prevoz i kabl za vuču.

Druga slika prikazuje tenk na moru sa brodom koji se vidi u pozadini - OPS Astrid. Brod je navodno pokušao da se približi plutajućem objektu, ali to nije mogao da učini zbog nemirne vode.

AMERI IMAJU TAJNE JEDINICE U VIŠE OD STO DRŽAVA, SRBI SU IM BILI, I OSTALI, META! Brutalni su, ni od čega ne prezaju i ne može im se suditi...

Ovu bizarnu pojavu je potvrdila i vojska Indonezije, koja je poslala prilično zbunjujuće poruke o prirodi objekta nalik tenku. U nedelju je major Saul Džamlaj rekao lokalnim medijima da su izveštaji o pronalaženju „predmeta sličnih tenkovima" tačni, ali da „objekti nisu bili opasni". Konkretan objekat u obliku tenka pripadao je lokalnoj kompaniji za naftu i gas i "spao" je sa priobalne platforme, tvrdi zvaničnik.

U ponedeljak je, međutim, admiral Julijus Vidjojono izneo drugačiji prikaz događaja, navodeći da priroda i poreklo tenka zapravo nisu poznati, a mornarica i dalje traga za objektom koji je „odlutao".

AMERI, TRAŽILI STE ŠAMARČINU, SAD... RUSKI AMBASADOR VIŠE NIJE MOGAO DA ĆUTI... Vašingtonu očitao lekciju zbog ubijanja civila - NABIO IM NA NOS I SRBIJU...

- Molim vas sačekajte detaljniju analizu. Mornarica traži gde se nalazi - rekao je admiral, a preneli su lokalni mediji.