12.01.2022.

10:42

Foto: Youtube

Planeta

NATO LUKAVO SPREMA RAKETNI UDAR NA KRIM, ALI TO JE RUSIJA... Vozovi dopremili S-350 "Vitjaz" i Buk-M3 da ih u startu RAZBUCAJU, a tek kad izvuku KECA IZ RUKAVA... (VIDEO)

U pozadini zaoštravanja operativno-strateške situacije u Azovsko-crnomorskom regionu, kao i erovatnoće da će Pentagon i Generalštab Oružanih snaga Ukrajine sprovesti scenario eskalacije u Donbasu, Rusija na brzinu premešta najnovije sisteme PVO i PRO iz Krasnodarske oblasti na Krim, objavio je portal Eurasia Daily.

Tu se navodi da postoje tvrdnje očevidaca, ali i snimci na kojima brojni vozovi stižu na poluostrvo. Vozovi na svojim platformama nose odbrambeni sistemi S-350 (50R6A) Vitjaz i Buk-M3. Takođe, na vozovima se još nalaze i multifunkcionalni radar 50N6A i samohodni lanseri, radari za označavanje 9S36M i samohodne instalacije za gađanje 9A317M sistema Buk-M3.

Nije tajna da se u poslednje vreme stvari između NATO alijanse i Rusije sve više zaoštravaju, pa su ih komande Vazdušno-kosmičkih snaga i PVO Rusije pripremilii argumente kojih ima više nego dovoljno, a idu u prilog dodatnog jačanja protivvazdušnih raketnih sistema.

Pre svega, to su vazdušne vežbe koje redovno izvode američki strateški bombarderi B-1B Lanser u blizini severnih i granica Krima, koji su u stanju da izvedu masovne udare raketama AGM-158B na strateške objekte Crnomorske flote u Sevastopolju i na vazdušne baze Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na teritoriji poluostrva. 

Još jedna od akcija NATO takođe uključuju radio-tehničko izviđanje ruskih radarskih sistema raspoređenih na Krimu, a njih redovito sprovode avioni RC-135V/V Blok 8 Rivet džoint, u koje su integrisani strateški elektronski obaveštajni sistemi 55000 AEELS, navodi se u analizi ovog članka.

Cilj ruske PVO je jačanje odbrane na Krimu, a ako sve bude išlo po planu, Rusija će zaustaviti mogući masovni raketni udar ratnog vazduhoplovstva NATO-a.