20.01.2022.

08:00

Foto:

Planeta

ŠTA SE SPREMA? 6 DESANTNIH RUSKIH BRODOVA HITNO POSLATO U CRNO MORE, govori se da nose nepoznato oružje... Rusija nikada do sada nije uradila ovako nešto! (FOTO)

Šest ruskih velikih desantnih brodova, "potpuno natovarenih nepoznatim oružjem", zaputilo se u Crno more pošto je njihova pojava na Baltiku izazvala pravu paniku.

Ministarstvo odbrane Švedske, koja je sa budnom pažnjom pratila kretanje ruskih brodova u Baltiku, podseća da Rusija nikada nije poslala toliki broj desantnih brodova u Crno more. Druga enigma je šta se tačno nalazi u tim plovilima, a u medijima se govori o "velikom teretu".

Prvobitno se pretpostavljalo da bi deo brodova koji je izašao iz Baltičkog mora mogao da se uputi ka Latinskoj Americi usred pojave informacija da Rusija namerava da rasporedi svoje oružje u zemljama poput Venecuele i Kube, međutim, ruski brodovi su krenuli ka Crnom moru. 

Istovremeno, postoje sugestije da bi Rusija mogla da upotrebi svoje velike desantne brodove za suprotstavljanje NATO-u i Ukrajini u slučaju da ukrajinske oružane snage pokrenu operaciju zauzimanja Donbasa.

Ruska mornarica se još nije oglasila po ovom pitanju.