• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Beta

15.01.2022

07:46

ŠVEĐANI NA NOGAMA, PRIMETILI SU NEŠTO NA BALTIKU! Nadiru ruski desantni brodovi, ali nešto nije u redu, šefica vojne obaveštajne službe strahuje za Švedsku!

Printskrin Youtube/US defence

Vesti

ŠVEĐANI NA NOGAMA, PRIMETILI SU NEŠTO NA BALTIKU! Nadiru ruski desantni brodovi, ali nešto nije u redu, šefica vojne obaveštajne službe strahuje za Švedsku!

Podeli vest

Švedske oružane snage saopštile su danas da jačaju vojnu pripravnost zemlje pošto je uočena povećana ruska aktivnost u Baltičkom moru "sa elementima koji odstupaju od normalne slike"

General-pukovnik i rukovodilac operacija u oružanim snagama Švedske Lejf Mihael Klason rekao je da to ne mora da znači povećanu pretnju, ali da se država prilagođava situaciji. Švedska koja nije članica NATO, izmedju ostalog je prijavila izvestan broj desantnih brodova ruske severne mornarice koji su uplovili u Baltičko more.

General Klason je rekao da će neke mere koje preduzimaju oružane snage biti vidljive, dok druge neće. Delovaće se u vazduhu, na moru, ispod površine i na zemlji na različite načine i na različitim geografskim lokacijama, dodao je.

General-major Lena Halin, šef švedske vojne obaveštajne agencije MUST rekla je ranije ove nedelje da je situacija daleko od normalne za švedsku bezbednost.

"Već neko vreme razvoj situacije se kreće u pravcu ozbiljne bezbednosne krize u Evropi, a poslednjih meseci se to ubrzalo. Iluzija je da će tenzije u Evropi biti privremene", rekla je Halin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bongo bongo

pre 2 godine

Nešto da uplaši neustrašive Šveđanke. Neverovatno! Da se nije babi samo snilo

Bg Dex 1970

pre 2 godine

Šveđani su oduvek mrzeli Ruse, jer su nekada bili, kao kraljevina, najjača zemlja, a onda su došli nacisti i sa njima i te kako sarađivali do trenutka kada su Rusi oslobodili Evropu 1945 godine. Pitam se da li bi Ameri uopšte i krenuli u "OVERLORD", ofanzivnu akciju na naciste u Evropi, da nisu imali operativna saznanja da će Staljin da osvoji celu Evropu. Nisu oni krenuli toliko zbog Hitlera, koliko zbog Staljina. Zaboga, pa u Americi, u to vreme , vršila se opšta tortura nad Afro-Amerikancima i to se tolerisalo i odobravalo od strane "bele" američke populacije, a da ne govorimo o vremenu posle II svetskog rata, kada su crnci tretirani bukvalno kao psi. Dakle, isto kao i što su nacisti radili u Evropi, a tek da ne pričamo o genocidu nad Indijancima, starosedeocima Severne Amerike. Dakle, sve aktivnosti amera, posredno ili neposredne, direktne ili indirektne, ima za cilj samo jedno, a to je oduvek bila Rusija. Uspelo im je da razbiju SSSR, ali kada su se Putin i Medvedev pojavili kao novi lideri, koji vole svoju zemlju, sve im je stalo. Rusija nikad jača i čvršća u svakom smislu, a pogotovo vojnom. Lepo ih je pitala Zaharova, zašto se NATO širi? Naravno, da nije dobila odgovor. Nas su bombardovali bez razloga i posledice toga osećamo i danas. Majka i otac su mi umrli relativno mladi, od kancera. Verujem da bi bili još živi da nas nisu bombardovali osiromašenim uranijumom. Svaka njihova "mirovna misija" završavala se katastrofalno. Avganistan je noviji primer od mnogih. EU je slabija nego ikad i različiti stavovi njihovih članica još više tome doprinosi. Jednostavno EU puca po šavovima i dodvoravaju se stavu amera i britanaca, jer su slabi da bi im se suprotstavili. Oduvek je tako i bilo, ali od bregzita, to je postalo intenzivnije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija