24.01.2022.

17:30

Foto: AP/Fotoilustracija

Planeta

JAO NAMA! ŠTA SRBIJA DA OČEKUJE BLINKENA, ON PONIZNO IDE STOPAMA MEDLIN OLBRAJT! "Zla baba" je sve činila da nas uništi!

- Na današnji dan pre 25 godina, Medlin Olbrajt je položila zakletvu kao prva žena državni sekretar u našoj zemlji. Ponizno idem njenim stopama. Američka diplomatija, Stejt department i naša zemlja su bolji zbog njene službe - napisao je Blinken.

Srbi pamte samo po zlu. Medlin Olbrajt. Ona je za vreme svog mandata bila jedan od najvećih zagovornika bombardovanja naše zemlje, a ostala najveći zagovornik nezavisnosti Kosova i stava "odvratni Srbi".

Ona je imala ključnu ulogu u Mirovnim pregovorima u Rambujeu o Kosovu i Metohiji 1999. godine. Tada je praktično presekla pregovore, obećavši Albancima referendum za tri godine, a Srbima čuveni Aneks B, za koji su i strani političari govorili da je predviđao okupatorski status za Jugoslaviju. Nedugo zatim, usledilo je bombardovanje.

SAD SPREMILE PONUDU PUTINU - RUSIJI DONBAS I KRIM, OSTATAK UKRAJINE BIĆE NEUTRALNA DRŽAVA! The National Interest otkriva šta se kuva iza pozornice...

Na njenu ulogu podsetili su pre četiri godine profesori američkog koledža "Skrips" koji su kritikovali bombardovanje SR Jugoslavije.

Podržala je i etničko čiščenje Srba u Hrvatskoj i akciju Oluja.

Šta zaista mrzi o Srbima pokazala je ponovo 2019. godine na promociji autobiografije "Praško proleće" u Ćeškoj. Istina, ovaj događaj je prekinut pošto su demonstranti u publici uzvikivali da je autorka ratni zločinac, ističući i plakate sa sličnim porukama. Kako su preneli mediji i prema snimku na "jutjubu", grupa prosrpski orijentisanih Čeha je isprovocirala Olbrajtovu i ona u jednom trenutku povikala: "Izlazite, izlazite" i "Odvratni Srbi".

(VIDEO) SVE GOVORI - BIĆE RATA! NATO ŠALJE DODATNE BRODOVE I AVIONE NA GRANICE RUSIJE! Moskva ovo neće tolerisati, sledi brutalan odgovor!

E, sad! Aktueklni američki državni sekretar Entoni Blinken poručuje kako ponizno ide njenim stopama i kako su američka diplomatija, Stejt department bolji zbog njene službe.

Srbiji, čuvaj se! Šta drugo može da se zaključi iz ovakve poruke Bajdenovog ministra!