25.01.2022.

19:55

Foto:

Planeta

KLJUČA! MOSKVA ISPOSTAVILA USLOVE, AMERI SPREMNI DA ISPUNE SAMO ONO ŠTO IM ODGOVARA I DALJE GOMILAJU VOJSKU... Ova igra ne može da traje...

Prema izvoru agencije, SAD su u koordinaciji sa EU i NATO i spremaju odgovor na ruske predloge o bezbednosnim garancijama.

Informer

- Malo je verovatno da će tu biti detaljne diskusije, ali će u odgovoru Moskvi biti izložene oblasti u kojima zapadni saveznici veruju da mogu da odgovore na zabrinutosti Rusije. Zapad će posebno apostrofirati i ruske akcije koje izazivaju brigu u Evropi - navodi se u saopštenju agencije.

MILANOVIĆU, SRBINE! KO OD HRVATA BUDE GLASAO ZA SANKCIJE DODIKU JE IZDAJNIK! Lider RH udario na EU, a Sarajevo i Bakir su na aparatima...

 

 

Podsetimo, Moskva je uputila Vašingtonu nacrt sporazuma o bezbednosnim garancijama u decembru. Dokument, između ostalog, uključuje odredbe o međusobnom nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa, odustajanje NATO od daljeg širenja na račun bivših sovjetskih republika, ali i dogovor o smanjenju broja vojnih vežbi.

Informer

Rusija je u više navrata odbacivala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva", navodeći da nikome ne preti i nikoga ne namerava da napada. Moskva ističe da se navodna "ruska agresija" koristi kao izgovor da se još više vojne tehnike NATO prebaci u blizini ruske granice.