• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.01.2022

18:18

MILANOVIĆU, SRBINE! KO OD HRVATA BUDE GLASAO ZA SANKCIJE DODIKU JE IZDAJNIK! Lider RH udario na EU, a Sarajevo i Bakir su na aparatima...

Beta

Balkan

MILANOVIĆU, SRBINE! KO OD HRVATA BUDE GLASAO ZA SANKCIJE DODIKU JE IZDAJNIK! Lider RH udario na EU, a Sarajevo i Bakir su na aparatima...

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović iponovo je poručio da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik hrvatski sagovornik i da mu ne treba uvoditi sankcije. Za lidera SDA Bakira Izetbegovića rekao da "kupuje vreme" kako bi se izbori u BiH mogli održati po starom izbornom sistemu koji diskriminiše Hrvate

- Dodik nije etnonacionalista, nije šovinista, ne širi etničku mržnju - kazao je Milanović u obraćanju novinarima i dodao da je Dodik sagovornik, prenosi Hina.

Hrvatski predsednik je takođe, rekao da je protiv evropskih sankcija nalik onima kakve su Dodiku uveli Amerikanci.

- Ako neko iz Hrvatske bude glasao za te sankcije, on je za mene izdajnik. Onda ću ja predstavljati Hrvatsku u Evropskom savetu - rekao je Milanović.

Istovremeno je Bakira Izetbegovića, lidera bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA), prozvao "kradljivcem vremena" koji, kako prenosi hrvatska agencija, dolazi na dijalog s hrvatskim predstavnicima, ali potom ne ispunjava dogovoreno.

Foto: Beta

Zoran Milanović


- Vreme protiče, izbori dolaze i održaće se po pravilima koja su potpuno neodrživa. Hrvate će pokrasti - u slučaju da ne dođe do izmene izbornog sistema koji bi sprečio da bošnjački birači ponovno biraju hrvatske predstavnike u najviša tela susedne države, ocenio je Milanović.

Komentarišući proslavu Dana Republike Srpske (RS), Milanović je ponovio da je to „loš datum", jer su nakon njega, kako je rekao, usledili grozni zločini na teritoriji današnje RS.

- RS je trebalo da bude vojno uništena sredinom oktobra 1995. godine kad hrvatska vojska, samo zato što joj je tako sugerisano ili rečeno, nije ušla u Banja Luku - kazao je Milanović.

Usledilo je uspostavljanje RS u Dejtonskom sporazumu, što je tada potpisao hrvatski predsednik Franjo Tudman. "Ja to akceptiram, to je sve", rekao je Milanović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Joyce

pre 2 godine

Jadan on. Ne zna gde bije, šta je spreda a šta pozadi.

Milan

pre 2 godine

A jel danas rekao da je RS trebalo uništiti da ona ne postoji. Što to niste napisali nego prećutkujete.

Zagor

pre 2 godine

Iz iste vreće pare dobivaju,a vreća nema nacionalnost! :)

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija