25.01.2022.

20:17

Foto:

Planeta

AMERI JASNI, UGUŠIĆEMO PUTINA I RUSIJU! PORUČUJU I DA MOSKVA NE SME DA KORISTI GAS KAO ORUŽJE! Šta reći, ovde je neko žešće...

- Kada smo uveli sankcije 2014. godine, mnogo manje oštre od onih koje sada razmatramo, ograničenja stranog kapitala u Rusiji dovela su do njegovog rekordnog odliva, devalvacije valute (rublje) do 50 odsto, a Centralna banka Rusije  je bila primorana da koristi 25 odsto svojih rezervi za odbranu rublje - saopštio je visoki zvaničnik američke administracije. 

Prema njegovim rečima, reč je o "jednokratnom, a ne faznom donošenju mera". On je dodao da trenutna promena kursa rublje „oslikava značaj ekonomskih sankcija koje smo spremni da uvedemo".

Među mogućim koracima "u pitanju je i nova kontrola izvoza, koja će se ticati strategije predsednika Vladimira Putina na srednji rok".

- Kontrola izvoza će Rusiji oduzeti ono što je Rusiji potrebno i što ne može jednostavno da zameni - navodi se u saopštenju. Istovremeno, navodi se da bi uticaj takve mere na svetsko tržište bio minimalan.

MILANOVIĆU, SRBINE! KO OD HRVATA BUDE GLASAO ZA SANKCIJE DODIKU JE IZDAJNIK! Lider RH udario na EU, a Sarajevo i Bakir su na aparatima...

- Govorimo o oduzimanju Rusiji proizvoda koji su ključni za njene visokotehnološke ambicije u oblastima kao što su odbrana, laseri, senzori, brodarstvo, veštačka inteligencija, robotika."

Istovremeno je rekao da bi u slučaju odgovora mere mogle da budu pojačane.

- Ako Rusija odluči da koristi zalihe gasa kao oružje, to će dovesti do velikih posledica po njenu ekonomiju.

Vašington je istakao da, uprkos mogućim razlikama između konkretnih odluka EU i SAD, oni teže zajedničkim ciljevima.

KLJUČA! MOSKVA ISPOSTAVILA USLOVE, AMERI SPREMNI DA ISPUNE SAMO ONO ŠTO IM ODGOVARA I DALJE GOMILAJU VOJSKU... Ova igra ne može da traje...

- Jedinstveni smo u nameri da stvorimo ogromne posledice po Rusiju, da odmah zadamo snažan udarac, da njenu ekonomiju učinimo krhkom i da ugušimo Putinovu želju da utiče na svetsku arenu - naglasio je zvaničnik američke administracije.