26.01.2022.

21:38

Foto: AP/Photo

Planeta

ČAK 40 NEMAČKIH GENERALA, POLITIČARA, DIPLOMATA TRAŽE OD BERLINA PAKT SA PUTINOM! Sukob sa Rusijom samo nas potčinjava Americi!

Bivši poslanici Bundestaga, nemačke vojne i penzionisane diplomate i politikolozi potpisali su pismo „U ime politike bezbednosti Nemačke u službi mira" kojim su pozvali svoju zemlju i Evropu da konfrontaciju zamene dijalogom sa Rusijom, koji će koristan za sve strane
      
- Oštrinu sukoba između NATO i Rusije, koji je trenutno koncentrisan oko ukrajinskog konflikta, moguće je smanjiti samo bezbednosnim garancijama za sve uključene države i izgradnjom poverenja između NATO i njegovih partnera,i Ukrajine i Rusije i svih drugih evropskih država".   

KLIČKO UDARIO PO NEMAČKOJ - IZDALI SU NAS, ZABILI SU NOŽ U LEĐA UKRAJINI! Čuveni bokser sada zna da se nikom ne ljuti Putin i da svako...

Prvo su izrazili svoju uverenost:

Potpisnici pisma, nemačke poznate ličnosti u svom apelu se osvrću i na pismo koje je 14. januara na portalu Zeit.de objavio jedan broj „eksperata" za istočnu Evropu i bezbednosnu politiku u kome zahtevaju da nemačka vlada vodi agresivniju politiku prema Rusiji:
       
- Oni prizivaju ledeno doba, novi hladni rat, ekonomske ucene, nemačku politiku konfrontacije i sile prema Rusiji koja može samo pothranjivati sukob u Ukrajini, traže i nastavak širenja NATO sve do ruskih granica. Diplomatska sredstva za mirno rešavanje sukoba i izgradnju međusobnog poverenja smatraju „praznim ili simboličnim...
       
Potpisnici pisma su podsetili da su 1990. uveravanja o širenju NATO-a na istok bila deo opšteg sporazuma o okončanju Hladnog rata. Ali da se nakon potpisivanja Pariske povelje, panevropski prostor mira i bezbednosti nije  pojavio, jer u njega nije uključena Rusija, a nije zato što su SAD, na čelu sa Bušom starijim (1989-1993), krenule drugim putem.

KADIROV PORUČIO AMERIMA: POGINUĆU ZA PUTINA! Pošaljite najbolje što imate u ring, SAMO JEDAN, A ON NEĆE BITI VAŠ, ĆE IZAĆI ŽIV!

- Zahtev da Nemačka poveća pritisak na Rusiju dodatno podređuje nemačku spoljnu politiku američkoj. Takozvani „sukob između Zapada/Evrope i Rusije" uvek je bio sukob između SAD i Rusije. Za Nemačku i Evropsku uniju poželjnija je Rusija, koja je uspela da se konsoliduje. Zapadna politika konfrontacije sa Ruskom Federacijom, pre odgovara interesima i želji Sjedinjenih Država da zapadnu Evropu drže pod kontrolom, a ne nemačkim i evropskim interesima.  Zato od nove vlade SRG zahtevamo da okrene oči ka stubovima mirovne politike Vilija Branta i Egona Bara. Bezbednost Nemačke i EU moguća je samo u saradnji sa Rusijom - upozorili su i pozvali na dijalog sa Rusijom.