• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

26.01.2022

20:23

KLIČKO UDARIO PO NEMAČKOJ - IZDALI SU NAS, ZABILI SU NOŽ U LEĐA UKRAJINI! Čuveni bokser sada zna da se nikom ne ljuti Putin i da svako...

AP/Fotoilustracija

Vesti

KLIČKO UDARIO PO NEMAČKOJ - IZDALI SU NAS, ZABILI SU NOŽ U LEĐA UKRAJINI! Čuveni bokser sada zna da se nikom ne ljuti Putin i da svako...

Podeli vest

Nekadašnji bokser Vitalij Kličko koji je postao gradonačelnik tvrdi da je Berlin zabio nož u leđa Ukrajini po nekoliko tačaka

Berlin je više puta prodao Ukrajinu odbijajući da joj isporuči oružje, municiju i vojnu opremu koja je suočena sa agresijom iz susedne Rusije, tvrdi gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Pišući za nemački tabloid "Bild", bivši šampion u boksu u teškoj kategoriji rekao je: „U Ukrajini postoji velika frustracija zbog činjenice da savezna vlada nastavlja da se drži svoje podrške ruskom gasovodu."

Kličko je dodao da je odbijanje Nemačke da isporuči oružje Kijevu, kao i blokiranje drugih država da joj isporuče oružje, takođe izazvalo značajno razočarenje. U nedavnom izveštaju "Volstrit žurnala" navodi se da Berlin sprečava estonske zvaničnike da obezbede vojnu opremu nemačkog porekla Ukrajini.

- Ovo je odbijanje pružanja pomoći i izdaja prijatelja u dramatičnoj situaciji u kojoj našoj zemlji prete ruske trupe sa nekoliko granica - insistirao je on.

RUMUNI U FRCI, TRAŽE OD NATO DA POŠALJE VOJSKU! Ako zarate Rusija i Ukrajina preti im... NE MOGU DA ZAŠTITE 6.000 KM DUGU GRANICU!

Kličkovi komentari dolaze usred zabrinutosti zapadnih lidera da Moskva navodno planira invaziju na Ukrajinu, što je Kremlj više puta odbacio. Ranije u januaru, ambasador Ukrajine u Nemačkoj Andrej Melnik rekao je da Berlin ima moralnu odgovornost za budućnost ove istočnoevropske zemlje i da je stoga obavezan da proda Kijevu oružje kako bi se zemlja mogla braniti od navodne ruske agresije. U suprotnom, upozorio je on, postoji rizik od "ozbiljnih posledica po bilateralne odnose".

Govoreći u okviru intervjua za medijsku grupu "Funke", Melnik je pozvao nemačku vladu da odustane od sadašnjeg stava da ne isporučuje oružje zemljama u kojima postoji vojni sukob.

Nemački ministar spoljnih poslova Analena Berbok rekla je ranije ovog meseca da je vladina politika izvoza oružja „ukorenjena u našoj istoriji". Marsel Dirsus, saradnik na Institutu za bezbednosnu politiku Univerziteta u Kilu, rekao je za "Dojče vele" da je „mnogim Nemcima veoma teško da shvate ideju da Nemačka isporučuje oružje koje bi se onda moglo koristiti za ubijanje Rusa".

U Ukrajini se vodi krvavi unutrašnji sukob od dešavanja na Majdanu 2014. godine, kada je vlada svrgnuta nasilnim uličnim protestima, a sukobi eskalirali u regionu Donbasa.

KADIROV PORUČIO AMERIMA: POGINUĆU ZA PUTINA! Pošaljite najbolje što imate u ring, SAMO JEDAN, A ON NEĆE BITI VAŠ, ĆE IZAĆI ŽIV!

Kijev je ranije saopštio da su njegovi lobistički napori pomogli u zaustavljanju gasovoda "Severni tok 2", a koji treba da poveže sibirska gasna polja sa potrošačima u EU. U novembru je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao da je gasovod „odavno trebalo da funkcioniše i da zarađuje, ali činjenica da još uvek ne funkcioniše i da se protiv toga borimo rezultat je naših zajedničkih napora".

Uprkos završetku izgradnje gasovoda u septembru, nemačka federalna agencija suspendovala je odobrenje za ovaj projekat sredinom novembra zbog tehničkih pitanja, odnosno naleženo da operater gasovoda "Severni tok 2" AG otvori podružnicu u Nemačkoj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 2 godine

Vidi ti Klička!!! Školski opis štokholmskog sindroma. Od države Nemačke očekuje pomoć i podršku koja je odvela Ukrajince, Poljake , Srbe... u nacističke logore i učinila toliko zla. A hoće da ratuje protiv majke Rusije koja je svoje živote dala da spasava narode Evrope od naci monstruma.

ratko

pre 2 godine

Vi ste g vi ste sa Hitlerom bili protiv Rusije,ma vi nemate pravo da zucnete isto kao i svabe i ustase

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija