31.01.2022.

17:08

Foto:

Planeta

MOSKVA U SB UN ODUVALA SAD I BRITANIJU! Gde su naše trupe je unutrašnja stvar Rusije - PRESTANITE DA LAŽETE, ovo je neprihvatljivo!

Sa ruske strane, sednici prisustvuje stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja. On je primetio da su SAD u svom predlogu o sazivu sednice ukazali da „smatraju da je razmeštanje ruskih trupa na ruskoj teritoriji pretnja međunarodnom miru i bezbednosti". Ruski diplomata je to nazvao mešanjem u unutrašnje stvari Rusije.

- Ovo nije samo neprihvatljivo mešanje u unutrašnje stvari naše države, već i pokušaj da se međunarodna zajednica dovede u zabludu oko pravog stanja stvari u regionu, kao i o uzrocima trenutne globalne napetosti - rekao je stalni predstavnik Ruske Federacije.

Panika koja se stvara oko Ukrajine, po njegovim rečima, potrebna je onima koji naduvavaju temu pretnje iz Rusije.

Predstavnica SAD Linda Tomas Grinfild izrazila je nadu da će Rusija izabrati diplomatiju u situaciji oko Ukrajini. Po njenim rečima, Rusija je poslala u Belorusiju 5.000 vojnika, balističke rakete, specijalne jedinice i snage PVO.

Moskva SIGURNO NEĆE OSTATI BEZ ODGOVORA NA sankcije Britanije - To podrazumeva recipročne mere! Izjave iz Londona su zabrinjavajuće, ali neće uticati SAMO NA RUSIJU, u opasnosti su i...

Velika Britanija takođe je pozvala Moskvu na deeskalaciju situacije oko Ukrajine.

Rusija i Kina su bile protiv održavanja sednice SB UN o situaciji u Ukrajini.

GENIJALNI RUSI, SMISLILI NOVI NAČIN KAKO DA RASPRŠE "ROJ" neprijateljskih dronova! Iako jednostavni, DELUJU KAO...

Poslednjih meseci zapadne zemlje optužuju Rusiju da planira invaziju na Ukrajinu, zbog čega je nagomilala snage duž granice sa tom zemljom. U Rusiju su nebrojeno puta odlučno demantovali te optužbe, ističući da se radi o neosnovanim tvrdnjama koje se koriste kao povod za dalje približavanje NATO ruskim granicama.