14.02.2022.

10:56

Foto: Informer/Fotomontaža

Planeta

NAREDNIH 48 SATI PRESUDNI, Džonson sprema akciju da SPREČI RAT! Obavštajci SAD poslali Pentagonu DETALJAN PLAN NAPADA RUSIJE... Prvo rakete i bombe, a onda?!

Narednih 48 sati biće presudni, Boris Džonson će krenuti na turneju po Evropi dok se svet priprema za neposrednu rusku invaziju.

Obaveštajni podaci sugerišu da trupe predsednika Rusije planiraju da pređu granicu "u svakom trenutku", verovatno već u sredu. Džonson je sinoć upozorio da je kriza u istočnoj Evropi u "kritičnom trenutku" i da će on i drugi saveznici naredne sate i dane provesti pokušavajući da povuku Rusiju "nazad sa ivice".


Britanija je juče obećala dalju ekonomsku podršku Ukrajini pošto je više od 130.000 ruskih vojnika stajalo na njenim granicama.

Informer

Ben Volas

Sekretar odbrane Ben Volas prisustvovaće ove nedelje sastanku sa svojim kolegama iz NATO u Briselu kako bi pripremio odgovor bezbednosnog saveza na svaki napad na ukrajinski suverenitet.

Američki obaveštajci koje je obavestio Pentagon navodno ukazuju na detaljan plan u kojem će Moskva pokrenuti raketne i bombaške napada ove srede, nakon čega će uslediti potpuna kopnena invazija.


Predsednik Ukrajine Zelenski zahtevao je da vidi dokaze o takvom planu, i zahtevao je od Amerike informacije!

- Ako vi, ili bilo ko drugi, imate dodatne informacije u vezi sa stopostotnom ruskom invazijom koja počinje 16. februara, molimo vas da nam prosledite tu informaciju - zahtevao je Zelenski.

Zelenski je juče opširno razgovarao sa američkim predsednikom Bajdenom, koji mu je obećao da će Vašington odgovoriti brzo i odlučno na svaku dalju agresiju Moskve.

Posle jednočasovnog poziva, Kijev je tražio bolje oružje i više novca od Zapada kako bi odbio pretnju Kremlja.