• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.02.2022

14:09

"NAPAD JE SVE IZVESNIJI!" NATO i Britanija se spremaju za najgore, oglasili se Stoltenberg i Džonson!

Tanjug/AP

Vesti

"NAPAD JE SVE IZVESNIJI!" NATO i Britanija se spremaju za najgore, oglasili se Stoltenberg i Džonson!

Podeli vest

Rusija mora da bira između diplomatskog rešenja krize oko Ukrajine ili suočavanja sa ekonomskim sankcijama Zapada i povećanog vojnog prisustva snaga NATO u istočnim zemljama Alijanse, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg

"Rusija ima izbor: mogu da izaberu diplomatsko rešenje, ali ako izaberu konfrontaciju, platiće visoku cenu", poručio je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za medije sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom u Briselu, prenosi agencija Rojters.

Broj ruskih vojnika na ukrajinskoj granici se povećava i mogući napad je sve izvesniji, rekao je Stoltenberg. 

"Ovo su opasna vremena za evropsku sigurnost... Broj ruskih vojnika se povećava. Mogući napad sve je izvesniji. NATO nije pretnja Rusiji, ali moramo biti spremni za najgore, istovremeno verujući u političko rešenje", naglasio je.
 

Foto: Tanjug/AP

On je upozorio da će biti ekonomskih sankcija i povećanog vojnog prisustvo NATO u istočnom delu Alijanse, kao i da je Velika Britanija zaista važan deo toga. U odgovoru na pitanje novinarke Bi-Bi-Sija, Džonson je procenio da trenutno ukrajinska vojska broji 200.000 vojnika.

"Želim samo da naglasim da bi bila apsolutna katastrofa ako bi došlo do rata na ukrajinskom tlu, kao i da bi došlo do ozbiljnog krvoprolića," upozorio je britanski premijer.

On je poručio da ljudi u Rusiji moraju da razmišljaju i o tome da li je razumno da se, kako je naveo, troši krv ruskih vojnika u ratu, za koji on kaže da bi bio katastrofalan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 2 godine

Niste svesni za koga se kačite. Nije vam to Srbija, mada smo vas pobedili i nadmudrili. Bilo bi dobro da vas braća Rusi konačno unište i naplati sve tragedije koje ste prouzrokovali sa amerima koji su takodje kriminalci i ubice kao vas dvojica,mislim na vaše proklete zemlje.

Istina

pre 2 godine

Prvi korak koji Zapad treba da uradi jeste da zaustavi Ukrajnsko granatiranje Donbasa i da privoli Kijev na diplomatsko rešavanje krize. Ali.... Zapad je upravo i napravio scenario Hrvatske "Oluje" da izvrši genocid nad ruskim narodom u Donbasu, da ih vojnom intervencijom očisti sa tih prostora. Licemerni i fašistički Zapad. Putin im je takvu šamarčinu zavalio da će im uši zvoniti sve do Nove 2023 godine.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija