20.02.2022.

13:53

Foto: AP/Tanjug

Planeta

OPŠTE LUDILO, ambasade Holandije i Indije povlače svoje ljude i premeštaju diplomatska predstavništva! Zvaničnici zbog situcije PRINUĐENI DA REAGUJU!

Odluka je usledila nakon upozorenja iz Sjedinjenih Američkih Država da Rusija u bilo kom trenutku može da napadne Ukrajinu, prenosi Rojters.

Mnoge države su donele odluku da svoje ambasade presele iz Kijeva u Lavov, grad na krajnjem zapadu Ukrajine, a isto je učinio i NATO, preselivši juče osoblje iz svog predstavništva.

Holandska vlada je prošle nedelje pozvala svoje državljane da napuste Ukrajinu.

Dok je ambasada Indije u Kijevu pozvala je danas indijske državljane da napuste Ukrajinu zbog neizvesnosti situacije.

DONBAS UŽIVO:OBJAVLJEN SNIMAK GRANATIRANJA SEVERNOG DELA Donjecka! Ukrajinska vojska koristi oružje ZAPADNE PROIZVODNJE! (VIDEO+FOTO)



- S obzirom na kontinuirani visok nivo napetosti i neizvesnosti u vezi sa situacijom u Ukrajini, svim indijskim državljanima čiji se boravak ne smatra neophodnim i svim indijskim studentima savetuje se da privremeno napuste Ukrajinu - saopštila je ambasada na svom sajtu.

To je drugi zahtev indijske ambasade, a u prethodnom pozivu državljanima Indije korišćena je blaža formulacija i njima je preporučeno da "razmotre mogućnost privremenog odlaska".