22.02.2022.

12:57

Foto:

Planeta

ŠPIGL OTKRIVA ODMAZDU BRISELA, KREĆE BRUTALAN UDAR NA MOSKVU: Evropska komisija sprema SANKCIJE ZA STOTINE RUSA I RUSKIH KOMPANIJA!

Prema diplomatama, nacrt koji je u utorak predstavljen zemljama članicama predviđa zabranu trgovanja obveznicama ruske vlade kako bi se ruskoj državi otežalo refinansiranje. Pored toga, navodi se da se nekoliko stotina ljudi i kompanija nalazi na listi sankcija EU. Planirane kaznene mere prvobitno su predložene usmeno. O tome je prva izvestila novinska agencija dpa.

Ako sankcije budu usvojene kako je predloženo, bilo bi pogođeno oko 350 poslanika ruskog parlamenta koji su glasali za rusko priznanje samoproglašene Luganske i Donjecke Narodne Republike u istočnoj Ukrajini – ali i banke koje posluju u istočnoj Ukrajini. Takođe, propisi EU o slobodnoj trgovini sa Ukrajinom više ne bi trebalo da se primenjuju na područja u istočnoj Ukrajini.

Ako ljudi, organizacije i kompanije budu stavljeni na listu sankcija EU, sva njihova imovina u EU biće zamrznuta. Pored toga, navedenim licima više nije dozvoljen ulazak u EU i više se ne može poslovati sa onima koji su pogođeni.