24.02.2022.

08:17

Foto: printscreen

Planeta

RUSKI TENKOVI ULAZE U UKRAJINU! (Video)

 

Pokrenut je koordinisani napad na više vojnih aerodroma, raketirani su Marijupolj, Harkov, Odesa. Ruski tenkovi se kreću ka Donbasu na istoku Ukrajine, prenela je turska agencija Anadolija.

Konvoj ruskih tenkova snimljen je i na prelazu Sankivija na granici sa Belorusijom, javlja CNN.

Ukrajinski vojni izvori javljaju da je zemlja napadnuta sa severa, sa granice sa Belorusijom, kao i da u napadima navodno učestvuje i beloruska vojska, prenosi "Gardijan".

Putin naredio specijalnu operaciju u Donbasu

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin naredio je oružanim snagama da izvedu "specijalnu operaciju u Donbasu" usmerene na odbranu naroda u Donjecku i Lugansku, javljaju ruski mediji.

(UŽIVO) RUSIJA POKRENULA SPECIJALNU VOJNU OPERACIJU U UKRAJINI! KIJEV UVEO RATNO STANJE! AMERIKA NAJAVILA OŠTAR ODGOVOR!

"Okolnosti zahtevaju od nas da preduzmemo odlučna i hitna dejstva. Narodne republike Donbasa obratile su se Rusiji sa zahtevom za pomoć. S tim u vezi, u skladu sa članom 51, deo 7 Povelje UN, uz odobrenje Saveta Federacije i u skladu sa sporazumima o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći sa DNR i LNR koje je ratifikovala Savezna skupština, doneo sam odluku o sprovođenju specijalne vojne operacije", dodao je Putin, prenosi Sputnjik.

Ne pokušavajte da se umešate, BIĆETE PORAŽENI! RUSIJA JE JEDNA OD NAJMOĆNIJIH NUKLEARNIH SILA, IMAMO NAJNOVIJE NAORUŽANJE! Oštro upozorenje Vladimira Putina!

Ukrajinska vojna infrastruktura, protivvazdušna odbrana, vojni aerodromi i letelice kao i vojska gađani visoko-preciznim oružjem, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.